ZA TRI GODINE

Hajduk nudi 1,2 milijuna eura, Kalinić neodlučan

21.06.2009 u 14:05

Bionic
Reading

Premda se centar pažnje pomjerio iz Splita u Pohorje, gdje se momčad priprema za početak sezone, još uvijek je veselo i na Poljudu, a s najviše zanimanja se prate pregovori splitskog prvoligaša i Nikole Kalinića oko novog ugovora

Nikola Kalinić je u pratnji svog zastupnika Tomislava Ercega obavio razgovor s dopredsjednikom Hajduka Fredijem Fiorentinijem koji mu je predočio novu ponudu, trogodišnji ugovor vrijedan 400 tisuća eura po sezoni, uz rok za očitovanje od dva tjedna.

Splitski napadač je neosporno najbolji igrač Hajduka i već dugo igra za tri tisuće eura mjesečno, čime je jedan od najslabije plaćenih igrača u momčadi. No Kalinić je strpljivo čekao istek ugovora, znajući da mu novac neće pobjeći, pogotovo jer mu pripada 25 posto od transfera u inozemstvo. Ukoliko ne potpiše novi ugovor, Kalinić će od sljedećeg ljeta biti slobodan igrač, a već od ove zime može potpisati ugovor bez odštete, čime bi Hajduk ostao 'kratkih rukava'.

Hajduk se još uvijek bori da pojača momčad do početka nove sezone, a glavni kandidati su još uvijek šibenski napadači Rodić i Zec, za koje bi Hajduk rado umanjio odštetu, a jedan od načina da to 'bili' naprave je smanjenje odštete za šibenskog vratara Gorana Blaževića, koji je na Šubićevac stigao iz Hajdukova omladinskog pogona.

Osim s njima dvojicom, aktualni su i pregovori s Darkom Miladinom i Mladenom Bartlovićem, spominje se i izvjesni Australac Djite te 18-godišnji centarfor iz BiH Dalibor Pandža, napadač Sarajeva i mlade BiH reprezentacije.

Još uvijek se pregovara i s Cernatom i Brazilcom Kardecom.

Dok se na Poljudu radi punom parom, ništa manje nije radno ni pod Pohorjem, gdje Miše 'vadi dušu' 21 prvotimcu.

'Oduševljen sam uvjetima koji su nas dočekali. Ni vruće ni hladno, taman kako treba biti', rekao je Miše koji uskoro očekuje nekoliko prinova.

'Mi ćemo raditi punim pogonom i očekivati prinove, jer nam samo oni znače borbu za trofeje. Znam da Uprava daje sve od sebe i tu se nema što posebno dodati. Čim budemo kompletni, možemo računati na prave stvari', govorio je Miše koji i sam željno očekuje vijesti s prijelaznog roka.