NOVE MJERE NA POLJUDU

Hajduk smanjuje ugovore da ima za pojačanja

05.06.2009 u 15:06

Bionic
Reading

U Hajduku su odlučni da medijskom šutnjom sakriju sve poteze tijekom prijelaznog roka, no zaboravljaju da uvijek postoji druga strana (igrači, menadžeri…) koja je s novinarima spremna podijeliti najnovije informacije

Ma koliko se na Poljudu trudili raditi u tajnosti, svjetlost dana ugledala je i informacija da su odlučili najmanje dvojici svojih skupo plaćenih igrača ponudi smanjenje ugovora. Riječ je o Marijanu Buljatu i Dariju Jertecu, koje ugovori s Hajdukom vežu sve do ljeta 2012, a zarađuju 250, odnosno 200 tisuća eura godišnje. Kombinirano, u sljedeće četiri godine Jertec i Buljat bi samo na osnovi ugovora od Hajduka trebali uprihodovati 1,8 milijuna eura pa su se u Splitu dosjetili da je to ipak previše. Kao da je čelnike Hajduka netko pištoljem prisilio da igračima ponude i isplate spomenute iznose.

Osim njih dvojice, sigurno je da će reviziju ugovora doživjeti još nekolicina mlađih igrača, a istekom ugovora Živkoviću, Bušiću i Rossi, 'bijelima' će na kontu ostati oko 500-tinjak tisuća eura u blagajni. Čini se da bi u prijelaznom roku od igrača kojima su istekli ugovori mogao profitirati samo Mladen Bartolović, koji je dobrim predstavama pred kraj sezone natjerao čelnike 'bilih' da još jednom razmisle hoće li mu ponuditi novi ugovor ili ne.

Bartolović je navršio 32 godine, no nije previše skup, i za još godinu ili dvije vjernosti Hajduku zadovoljio bi se sa 70-tak tisuća eura po sezoni, a tako kvalitetnog napadača za tako malo novca ne može se pronaći. Pogotovo jer se Bartolović udomaćio na Poljudu, na kojem je proveo već tri sezone.

Što se tiče pojačanja, nema velikih novosti - još uvijek su aktualni pregovori s Rijekom, Šibenikom i Istrom. Izvjesno je tek kako će tijekom pripremnog perioda na Poljud stići nekoliko igrača na probu, prije svih mladi desni bočni Makedonac Gligor Gligorov te još neki manje afirmirani nogometaši iz istočne Europe.

U javnost je procurio i popis igrača koje je Ante Miše uputio Upravi kluba i u kojem zahtjeva da mu za novu sezonu osiguraju petoricu pojačanja; tri napadača, te po jednog desnog bočnog i veznog igrača. S obzirom da su na popisu Hajdukovih želja braća Sharbini, Primorac, Zec, Mujanović, Traore, Mujdža, Miladin i Rodić, jasno je kako će uprava bijelih prije svega među navedenima pokušati pronaći ono što Miši treba i na taj način 'pokrpati' rupe u momčadi koje će nastati ukoliko odu Kalinić, Ibričić, M. Buljat i Pandža za koje postoji interes.