ODE MANDŽO

Obećanje - ludom radovanje. Opet!

26.05.2009 u 21:07

Bionic
Reading

Jedan od najboljih i najperspektivnijih nogometaša Prve HNL više ne stanuje u Hrvatskoj. Istina, Mario Mandžukić odigrat će još dvije utakmice za Dinamo, no on je mislima već u Bremenu. Zdravko Mamić još je jednom namagarčio hrvatske ljubitelje nogometa

Dinamovi navijači, ali i ostali ljubitelji nogometa u Hrvatskoj, ponovno su dobili pljusku od čelnika Dinama. Poklič 'Nema prodaje!' već neko vrijeme izaziva podsmijeh tribina, no nakon što su braća Mamić unovčila i Marija Mandžukića za desetak milijuna eura, taj podsmijeh polako se pretvara u grohot, glasan smijeh.

Jasno je da nitko ne spori da je zarađen dobar novac, pogotovo u današnje recesijsko vrijeme, kad samo najbolji nogometaši dobivaju koliko-toliko dobar novac, no 'stoljetni' san o prezimljavanju u Europi ovog trenutka bez Mandžukića izgleda kao istinska utopija. Dakle, zimski govor Zdravka Mamića o tome da u naredne dvije godine nikoga neće prodati, da ponovno stvara jaki Dinamo koji će konkurirati europskim klubovima srednje klase, sad se pokazao kao još jedno obećanje koje, vjerojatno, Maminjo nije ni  planirao ispuniti.

Tek koji dan uoči uzvrata Kupa protiv Hajduka, Kruno Jurčić je morao mijenjati planove za ljeto. I nimalo ne sumnjamo da nije bio sretan! Liga prvaka ionako je puka želja i tamo Dinamo neće igrati još neko vrijeme, ako uopće opet i zaigra s ovakvom politikom prodaje nogometaša, no realno je da bez Mandžukića koji figurira kao najbolji igrač 'modre' momčadi, ali i ponajbolji nogometaš u državi, Dinamo može imati jako velike probleme i u kvalifikacijama za novi Kup Uefa.

Nemojmo se zavaravati, klubovi koje 'modri' mogu dobiti u ždrijebu nisu 'jazavci' koji će čekati da im hrvatski prvak napuni mrežu do vrha, nego će itekako zapeti i suprotstaviti se svim snagama. OK, možda Mamići imaju plan B i namjeravaju nadoknaditi izostanak Mandžukića nekom velikom 'zvjerkom', no to zvuči tako nerealno da je uopće teško povjerovati u tako nešto. Nama se čini vjerojatnije da će navijači i dalje snivati proljeće u Europi.