Zapjevao i Marijan Ban

Split dočekao svoje olimpijce na rivi

15.08.2012 u 09:52

Bionic
Reading

U utorak navečer je u Splitu za osvajače olimpijskih odličja u Londonu i splitske sportaše na rivi organiziran svečani doček kojem je prisustvovalo nekoliko stotina okupljenih građana.

Sestre Zaninović, Ana i brončana taekwondoašica Lucija među prvima su se pojavile na splitskoj rivi.

'Drago nam je da smo tu sa svojim sugrađanima. Sutra nam počinje odmor, kupanje i uživanje. Još smo uvijek umorne, ali eto, sutra će i to završiti, naspavati ćemo se i odmoriti, pa će sve biti bolje', kazala je Lucija dodavši da je njena medalja i sestrina.

'Moj uspjeh je i Anin uspjeh. Prošle godine ja nisam bila uspješna dok je Ana osvojila svjetsko zlato. Uvijek se zajedno radujemo našim uspjesima', dodala je Lucija što je istaknula i Ana kazavši kako se "međusobno podupiru u sportu".

Zlatni vaterpolist i najbolji vaterpolo vratar u Londonu, koji je dominirao cijelim olimpijskim turnirom, Splićanin Josip Pavić novinarima je rekao kako je veličanstven osjećaj stajati pred sugrađanima. O uspjehu vaterpolo reprezentacije rekao je:

'Znali smo da smo jaki i da smo vjerojatno bolji od svih, ali da ćemo biti baš tako dominantni i da ćemo sve 'razvaliti' u sportskom smislu nismo baš ni mi sami očekivali. Jednostavno, igrali smo fenomenalno, kroz obranu i cijeli turnir, te savim zasluženo osvojili zlato', kazao je Pavić. Dodao je da je bila čast biti dio od ukupno 106 hrvatskih sportaša na olimpijadi u Londonu koji su se, rekao je, svi međusobno podržavali i navijali jedni za druge.

Drugi zlatni vaterpolist koji je stigao na splitsku rivu bio je Petar Muslim koji je novinarima rekao da je osjećaj nakon osvajanja medalje nevjerojatan i jedinstven.

'Jučer smo bili u Zagrebu i Rijeci, sada u svome Splitu. Želim uživati u ovoj publici. Mobitel mi zvoni bez prestanka. Ljudi mi stalno čestitaju. Lijep mi je naš osjećaj zajedništva i toga kako svi skupa slavimo pobjedu', dodao je.

Dogradonačelnica Splita Anđelka Visković je izjavila da se grad raduje uspjesima sportaša i hrvatskih olimpijaca. "Posebno nam je drago da je u toj kruni uspjeha veliki doprinos dao i Split i njegovi sportaši i sportašice.

'Kada su naši sportaši odlazili na Olimpijske igre govorili smo o tome da ne želimo pred njih stavljati nikakve posebne ciljeve jer su ih oni sami postavili svojim aktivnim sudjelovanjem u sportu, ali raduje nas da je Hrvatska postigla povijesni uspjeh', zaključila je Visković.

Sportašima je na osvojenim medaljama čestitao i Petar Skansi, predsjednik splitskog Kluba olimpijaca i pomoćnik ministra za sport. Među sportašima su bili i brončani rukometaši Ivano Balić i Jakov Gojun koji nisu davali izjave, a kolege su došli pozdraviti i nekadašnji splitski vaterpolo olimpijac Renco Posinković i jedriličar Ivan Kljaković Gašpić Bambi. U prigodnom programu, koji je uslijedio nakon obraćanja sportaša okupljenim građanima, nastupio je Marijan Ban i Diktatori, Goran Karan, Matko Jelavić i grupa Ajlend band.