NOGOMETNI IZBORNIK

'Psiho' Pearce vodi Britance na OI

16.07.2012 u 14:34

Bionic
Reading

Bivši engleski nogometni reprezentativac Stuart Pearce (49), trener mlade engleske reprezentacije, imenovan je izbornikom olimpijske nogometne reprezentacije Velike Britanije za Igre 2012., objavio je u četvrtak Britanski olimpijski odbor (BOA)

Bivša engleska izbornica Hope Powell imenovana je izbornikom ženske nogometne ekipe za olimpijske igre u Londonu.

Pearce će u reprezentaciju birati vjerojatno igrače mlađe od 23 godine koji igraju u Engleskoj, Walesu, Sjevernoj Irskoj i Škotskoj. I dok će većina reprezentativaca biti mlađa od 23 godine pravila navode da je moguće izabrati i tri starija igrača, a bivši kapetan engelske reprezentacije David Beckham je izrazio želju da nastupi na Igrama.

U lipnju je BOA razbjesnila Sjevernu Irsku, Škotsku i Wales objavivši 'povijesni sporazum' za Veliku Britaniju koja bi na OI nastupila s ujedinjenom nogometnom ekipom prvi put nakon 52 godine.

Škotski, velški i sjevernoirski nogometni savezi protive se sudjelovanju svojih nogometaša u toj reprezentaciji Velike Britanije bojeći se da će to nanijeti štetu njihovom neovisnom statusu, tako da će ekipa Velike Britanije biti vjerojatno sastavljena samo od engleskih igrača.

Pearce, koje ga je tijekom karijere pratio nadimak Psiho, je veći dio svoje karijere igrao za Nottingham Forest, a za reprezentaciju je odigrao 78 utakmica.