FRIZERI, STOLARI I SPORTAŠI

Tajni životi profesionalaca iz 'Plesa sa zvijezdama'

02.12.2011 u 11:28

Bionic
Reading

Profesionalci iz 'Plesa sa zvijezdama' prava su velika plesna obitelj. Tako su Marko i Ana Herceg brat i sestra, Hrvoje Kraševac i Robert Shubert bratići, a Damir Horvatinčić nekada je bio frizer partnerici Lany Banely. Nema što, profesionalni plesači iz tog zabavnog šoua kriju puno zanimljivih detalja

Lejla Bjedov, koja je u ovogodišnjoj sezoni 'Plesa sa zvijezdama' zaplesala s Hrvojem Šalkovićem, pet godina je radila i studirala u inozemstvu, bavila se marketingom i PR-om i nakon toga zaključila da joj je ples ipak draži. 30-godišnja Lejla studirala je u Njemačkoj te na Kanarskim otocima, ima diplomu iz međunarodnog poslovanja i komunikacijskog menadžmenta i vlastitu plesnu školu, a slobodno vrijeme uglavnom provodi sa zaručnikom.

Marijana Žutić, čiji je ovogodišnji plesni partner bio Denis Ahmetašević, kaže da se u HTV-ovom šouu već osjeća kao u svom dnevnom boravku. U prvoj sezoni 'Plesa sa zvijezdama' zaplesala je s Reneom Bitorajcem, a godinu dana poslije s Lukom Nižetićem i pobijedila. 32-godišnja Mirjana u slobodno vrijeme pohađa tečajeve novih plesova te provodi vrijeme s dečkom Martinom Franjom, koji joj je prvo bio plesni partner. 'Ples je prilika da bolje upoznate ljude. Istina je da su mnogi plesni parovi ujedno ljubavni, ali još je više onih koji nisu u vezi', kaže Mirjana za 24express

Robert Schubert je plesnim koracima u najnovijoj sezoni 'Plesa sa zvijezdama' podučio Tatjanu Jurić, a prošle godine je položio ispit za plesnog suca. Pleše od devete godine, a na tečaj ga je na prevaru doveo bratić Hrvoje Kraševac koji je ove godine zaplesao s Jelenom Perčin.

31-godišnji Hrvoje Kraševac živio je u Italiji, ali unatoč poslovnim ponudama iz inozemstva više ne želi otići iz Hrvatske. 'Želim Hrvate učiti plesati. Život je ovdje ugodniji', kaže za 24express Hrvoje, koji je čak 13 puta bio državni prvak te osvojio 18. mjesto na europskom i 42. mjesto na svjetskom natjecanju. Jedina prava konkurencija mu je Ištvan Varga, s kojim se natječe u broju osvojenih medalja. Po struci je stolar, no odmah nakon završene škole počeo se baviti plesom, a u ovogodišnjem šouu zaplesao je s Jelenom Perčin.

Višestruka državna prvakinja Marija Stošić ove sezone zaplesala je s Mirom Ungarom, a za 24express pohvalila se da doma ima više od 50 medalja i 22 pehara. 25-godišnja diplomirana ekonomistica dolazi iz sportske obitelji, a plesati je počela s osam godina i zbog toga ostavila tenis i plivanje.

Damira Horvatinčića mama je upisala na tečaj da bi znao plesati s curama, a višestrukom državnom prvaku to nije bilo dovoljno pa je osvojio 24. mjesto na međunarodnom turniru u Italiji. Do prije tri godine Damir, koji je ove sezone zaplesao s Lanom Banely, bio je frizerski stilist u salonu u koji su dolazili poznati. 'Frizirao sam Tarika i Lejlu Filipović, Nives Celzijus, ali i Lanu Banely. Ugodno smo se iznenadili što nas je ples opet spojio', kaže Damir za 24express.

Brat i sestra Marko i Ana Herceg odlično se slažu te se ne smatraju konkurentima. Marku Hercegu, koji je plesu podučio Martinu Tomčić, ovo je treća sezona u šouu. Prva je počela plesati njegova sestra Ana pa ga je zamolila da se i on pridruži. Marko će se u siječnju ove godine vjerojatno odseliti u Ameriku na tri godine jer je dobio ponudu da radi u plesnoj školi u Phoenixu. Za svoju sestru Anu, koja pleše s Markom Toljom, kaže da je veći štreber od njega, a brat i sestra su u paru čak 17 puta pobijedili na državnim prvenstvima.