Glazba BAJAGA U CIBONI

Mlaka repriza prve večeri

Drugi, subotnji koncert Bajage i Instruktora u Draženovoj dvorani nije izazvao oduševljenje publike kao u petak. Koncert je bio 15-ak minuta kraći, a na pozornici kao da je prethodne večeri isparilo slavljeničko raspoloženje

Sve je izgledalo obećavajuće kada je oko 20.20 sati Bajaga pred punom dvoranom otvorio koncert, kao i prve večeri, pjesmom 'Od kada tebe volim'.

Damjan Tadić
Nije se ponovilo oduševljenje s prvog koncerta
Premda je na blagajni ostalo još ulaznica, dvorana je bila puna rasplesanih parova i 40-godišnjih 'djevojaka' koje su komentirale: 'Vidi kako je Bajaga zgodan!', a jedna je u prvom redu i tinejdžerski pokušavala pridobiti pozornost klavijaturista Saše Loknera uporno ponavljajući njegovo ime u pauzama između pjesama.

Bajaga je drugu proslavu 25. rođendana benda nastavio pjesmama 'Grad', 'Bademi i sol', 'Verujem-ne verujem' i 'Tišina'. Usprkos pjesmama koje redovito zapale publiku i činjenici da je zagrebačka publika i sinoć bila raspoložena dati sve od sebe, slavljenici su djelovali umorno i neraspoloženo.

Ponovljene su 'fore' s prvog koncerta pa se gitarist, Bajagin Angus Young, Živorad Milenković skinuo u majicu s natpisom 'Ja volim ZG'. On je i najavljivao svaku pjesmu, tako da je između ostao prostor da se ostatak benda osvježi i dođe sebi, ali i da se publika rashladi.

Bajaga je presjekao koncert s, kako je rekao, 'najboljom pevačicom u Beogradu' Aleksandrom Kovač, inače kćerkom legendarnog klavijaturista Kornelija Kovača, koja je na prvom koncertu imala problema s mikrofonom, a na drugom s klavijaturama. Prekrasnu Bajaginu pjesmu 'Poljubi me' otpjevala je tehnički savršeno, ali to nije puno značilo neoduševljenoj publici.

Bajaga se vratio i 'odradio' ono što mu je preostalo. 'Plavi safir', 'Život je nekad siv nekad žut', 'Mali slonovi' nisu doveli publiku u Ciboni do ekstaze o kojoj se pisalo nakon koncerta u petak. Do 'plafona' ostalo je još dosta prostora.

Kako je ova turneja bila jedinstvena prilika da mnogi prvi put čuju Bajagu uživo, a neki i da se prisjete svojih srednjoškolskih dana, publika je izgledala kao da je spremna za puno veći spektakl. Vrhunski profesionalci i veliki glazbenici u subotu su ipak ostali nedorečeni i dužni ponešto euforičnog raspoloženja s prvog koncerta, koje će, nadamo se, uskoro vratiti Zagrebu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više