DODIJELJENE NAGRADE

Otvoreni 21. Dani hrvatskog filma

17.04.2012 u 14:43

Bionic
Reading

21. Dani hrvatskog filma otvoreni su jučer dodjelom cehovske nagrade Hrvatskog društva filmskih kritičara 'Vladimir Vuković' za životno djelo kritičaru Tomislavu Kurelcu te nagrade Oktavijan za životno djelo snimatelju Ivici Rajkoviću

Dodjelom cehovske nagrade Hrvatskog društva filmskih kritičara 'Vladimir Vuković' za životno djelo kolegi kritičaru Tomislavu Kurelcu te nagrade Oktavijan za životno djelo snimatelju Ivici Rajkoviću koji je svojim djelovanjem obilježio razdoblje u povijesti hrvatskoga filma, jučer su otvoreni 21. Dani hrvatskog filma.

Povodom spomenute nagrade, u subotu, 21. travnja u 13 sati u MM centru je predviđen razgovor s laureatom Rajkovićem te projekcija filma 'Divlji anđeli' redatelja Fadila Hadžića, koji je snimao sam Rajković.

U srijedu, 18. travnja, bit će projekcija dokumentarnih filmova te program posvećen bardu hrvatskog glumišta Ivici Vidoviću, a
u 17,30 sati u MM centru održat će se 'autorskopravna' tribina pod nazivom 'Treba li nam autorsko pravo... novac ili umjetnost?' pod vodstvom specijalista Stribora Jurčića.

U 20,30 sati, u Teatru &TD održat će se novitet ovogodišnjeg festivala - program 'Titlujem srpske filmove za Dane hrvatskog filma'. Riječ je o pokušaju realizacije originalne ideje titlovanja srpskih filmova za prikazivanje kod hrvatskih distributera.

Osim filmova u konkurenciji koji će se svakodnevno moći gledati na velikom platnu Kina SC, svi naslovi prijavljeni na ovogodišnjim Danima mogu se pogledati i u video baru 'jedan na jedan' te ukuse i estetske kriterije izbornika podvrgnuti vlastitoj reviziji.