VISOKA MODNA NAPETOST

Stipe Mesić u novom filmu Filipa Šovagovića

04.03.2011 u 12:09

Bionic
Reading

U hotelu Palace održana je tiskovna konferencija povodom početka snimanja filma 'Visoka modna napetost' u režiji Filipa Šovagovića

Novi film 'Visoka modna napetost', žanrovski neodređen, sam redatelj opisao je na predstavljanju kao još jedan 'film apsurda' (nakon što su kritičari tako etiketirali njegov dugometražni igrani prvijenac 'Pušča Bistra'). Snimanje počinje 26. travnja 2011. i trebalo bi trajati do početka lipnja na otoku Hvaru.

Scenaristi su Ivica Đikić i Robert Perišić, a u filmu će glumiti niz zvijezda: Goran Navojec Bojan Navojec, Marija Škaričić, Nataša Janjić, Mišo Mihočević Enes Vejzović, Miran Kurspahić, Ranko Zidarić, Franjo Dijak, Jure Radnić i drugi.
Iznenađenje je da će jednu od glavnih uloga imati i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić

Riječ je o tri brata, političaru, vjerskom fanatiku i kriminalcu, koji zajedno žive u malom otočkom mjestu u Dalmaciji. Njihove sudbine se mijenjaju kad novom regulativom mjestašce postaje grad, a temperamentni stanovnici teško prihvaćaju nova pravila. Stvari postaju još kompliciranije dolaskom talijanskog modnog kreatora i njegova najdražeg manekena.

'Mislim da će ovaj film biti nešto dosad neviđeno u Hrvatskoj', najavio je Ivica Đikić, dok je Šovagović napomenuo da će se uz njegov novi projekt raditi i dokumentarac o samom snimanju filma.