SANJA DOLEŽAL:

'Ponovno sam probudila ženu u sebi'

01.12.2010 u 11:13

Bionic
Reading

Natjecateljica popularnog showa 'Ples sa zvijezdama' otkrila je kako se osjeća prije nastupa te kako joj je ples promijenio život

Sa Sanjom Doležal koja u popularnom showu 'Ples sa zvijezdama', već nekoliko tjedana zaredom, blista na podiju i dobiva redom najviše ocjene za svoj nastup, popričali smo o napornim pripremama, ali i svijetlim stranama sudjelovanja u emisiji. S plesnim partnerom Hrvojem Kraševcom nastavila je zasad provjereni, uspješni niz treninga.

'Spremam se isto kao dosad, na svakodnevnim probama, koje su sve teže i zahtjevnije, jer se nastupi sad spremaju u samo dva dana. Trenutačno radimo na kvikstepu i ča-ča-ča. Obje su izuzetno teške tehnike, prva je jako fizički naporna, a druga je naporna u svakom pogledu. Iznenadilo me što sam na početku mislila da će mi standardni plesovi bolje ležati, ali držanje me uvijek muči, zaključila sam da su mi latino plesovi puno primjereniji', otkrila je simpatična 50-godišnjakinja te opisala svoja iskustva s ostatkom plesne ekipe.

'Svi natjecatelji bili su mi izuzetno dragi, sa svima sam se dobro složila. Ovi koji su ostali u zadnjim krugovima, plešu zbilja izvanredno, Mila je divna, Bojan i Nera su jako mladi i izdržljivi, svi su zaslužili da doguraju tako daleko. Što se mene tiče, ipak sam ja dvostruko starija od svih, što me, naravno, ne opravdava, dat ću sve od sebe da i dalje napredujem.'

Na pitanje je li ples unio neke kvalitetne promjene u njezinu svakodnevicu odgovora:

'Ples je dokazao da ništa nije nemoguće. Ponovno me pokrenuo iz srednjodobne lijenosti. Svima nama je lakše opuštati se pred TV-om nego se potruditi. Potvrdila sam samoj sebi da uz trud i odricanje redovito dolazi nagrada. Istopila sam višak kilograma, zategnula se, dovela u formu nakon što sam se zadnjih desetak godina zapustila. Lako je ispričavati se brojnim obavezama, djecom, poslom, uvijek je lakše reći da jednostavno ne postoji vrijeme za vježbu i rad na sebi. Ali to su samo isprike i drago mi je da su plesni treninzi to promijenili. Definitivno ću se nastaviti baviti plesom, ne ovako intenzivno i ne kao sportskom disciplinom, ali rekreativno – za to već imam dogovore s prijateljima', kaže Sanja koja je u dva mjeseca, otkad vježba i pleše, smanjila unos ugljikohidrata, nije večerala te je smršavjela sedam kilograma. Njezinu agilnost primijetila je u zadnjoj emisiji i članica žiriji Milka Babović pohvalivši njezino skladno kretanje po podiju unatoč punašnoj figuri.

'Vidi se da vi nosite višak kilograma, ali kad plešete, onda ste vitki', napomenula je Milka, a Sanju smo upitali za impresije nakon što se slegnula euforija nastupa u emisiji.

'Kad mi je Milka to rekla, shvatila sam to kao veliki kompliment. Postoje ljudi koji su zbog težine tromi i nepokretni, a neki su punašni, ali puni energije: trebate vidjeti kako neke od mojih prijateljica koje imaju višak kila rasturaju na teniskom terenu. S druge strane, često možete vidjeti cure koje su mršave, ali se vuku kao krepane kokoši. Mislim da apsolutno svi mogu plesati i pjevati. To bi trebalo biti radost i veselje. Naravno, neću ići na audiciju za primabalerinu, ali dok god nekoga veseli i čini mu dobro, to treba prakticirati', objasnila je voditeljica i pjevačica koja priznaje da je zahvaljujući plesu ponovno otkrila 'senzualnost i ženu u sebi', a ta promjena sigurno godi i njezinom suprugu Nenadu Šariću, kolegi iz Novih fosila.