TOP 10 DOGAĐAJA

Ljeto su obilježile Nikolina, Vlatka, Dolores i Angelina

08.09.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Još jedno ljeto je naprasno završilo, a vrijeme koje provodite u čekanju jesenjih kiša i potajnim nadanjima da živne živa u termometru idealno je za rezime minulih dana. Tako smo za vas pročešljali ljetnim estradnim vijestima i odabrali deset događaja koji su najviše medijski bučili i čudili

U nadi da ćemo vas zadržati do kraja teksta, odabrane događaje gradirali smo po uzbuđenju i količini šoka, stvorivši pravu ljetnu napeticu. Zavalite se u fotelje, uzmite kokice i krenite u veliku ljetnu avanturu.

Melova 'blagoglagoljivost'
10.Mel Gibson – zastrašujući post scriptum ljubavne veze i glumačke karijere

Na samom početku nudimo vam životnu potvrdu stare Gundulićeve 'tko bi gori, eto je doli'. Mel Gibson već davno je holivudske vrhove zamijenio opasnim nizinama, a potvrda totalnog zvjezdanog, ali i, što je puno važnije, moralnog i ljudskog dna stigla je u audio zapisima glumčevog ludila u punom sjaju, nažalost, bez imalo glume.

Nakon što je pukla ljubav s majkom njegovog osmog djeteta Oksanom, u javnost su procurile snimke Melove verbalne okrutnosti popraćene fizičkom, što je šokiralo svijet i rastjeralo holivudsku svitu oko nekad slavnog glumca, ali i još jednom potvrdilo da u njegovoj glavi već dugo nisu sve na broju.

Vratimo se u bliže krajeve. Za razliku od Oksane, s kojom se obračunao muškarac čije dijete je rodila, Dolores Lambašu neočekivano je zaskočio sasvim nepoznati mladić. Siniša Marković (18) pod gasom je s leđa nasrnuo na glumicu uhvativši je za grudi i međunožje, usput vulgarno vrijeđajući. Nemili scenarij odigrao se obavijen mrakom u 1.30 poslije ponoći na supetarskoj rivi kojom je Dolores šetala sama, što je pak pokrenulo priče da je nešto trulo u vezi Lambaša - Radeljak. Nakon napada Dolores je smirenje pronašla u sedativima, a potom i policijskoj zaštiti. Epilog priče još čekamo.

Dikan preliven kavom
8.Svađa Dikan Radeljak – Đelo Jusić

Prije ataka na Dolores, na vrhuncima ljeta dok su Dubrovnikom jurcali rojevi turista, pažnju dubrovačke i hrvatske javnosti okupirala je prava muška svađa između Đele Jusića i Dikana Radeljaka u kojoj su se u potocima razlijevale kava i voda, padale teške riječi, navodno i teške šake, da bi se sve iz trač kutaka preselilo na sud. U kafiću Talir maestro Đelo Jusić u svađi je verbalno napao Dikana, usput ga zalivši pićem. Potom je Dikan prešao na teže naoružanje, uzvrativši čašom, koja je, nasreću, promašila cilj, odnosno Đelu.

O cijelom nemilom događaju sami akteri nisu htjeli govoriti, tek je Dikan poručio svom dugogodišnjem prijatelju: 'Đelo Jusiću, sramota me što si nakon toliko godina prijateljstva napravio gestu na koju ja nisam računao ni u snu.' Nisu htjeli otvoriti dušu medijima, no morat će položiti račune pred sudom, gdje im prijeti prekršajna prijava. Uz to Đeli kuca na vrata i ona više instance, budući da ga je Dikan odlučio kazneno goniti.

Iako nova ljubav Nike Fleiss nije uzdigla razine mora, niti pokrenula vulkane, lavine ili društvene promjene, nas je krajem ljeta beskrajno razveselila. I to iz jednostavnog razloga što je nakon ugaslog braka kratkoga daha Nika svoje srce poklonila – anđeologu. Švicarskom. Još je simpatičnija činjenica da se novinari po prvi put uopće nisu trudili saznati ime Nikine nove ljubavi jer niti jedno, ma koliko zvučno bilo, ne može nadjačati plavokosog anđeologa.

Vlatka i njena napetica
6.Vlatka Pokos – 'Život u raju

S krajem proljeća najočekivanija stvar nije bilo ljetno razodijevanje (dobro, bilo je), već bučno najavljivan ukoričeni prvijenac Vlatke Pokos, autobiografska knjiga Život u raju. S prvim ljetnim danima stigle su prve pikanterije iz knjige, da bi se potom stvar zakotrljala u više smjerova. S jedne strane, spominjane osobe iz knjige poput Snježane Mehun, Alke Vuice i Ivane Banfić stale su na zadnje noge, glavni akter priče Dikan Radeljak odlučio dignuti tužbu protiv svoje bivše supruge i novostvorene spisateljice, a Vlatkina zamjena u Dikanovom stanu, Dolores Lambaša, odlučila na knjigu odgovoriti knjigom.

S druge strane, sva ta buka bila je odlična reklama samoj knjizi, što je Vlatka iskoristila za veliku promociju 'Života u raju' diljem Hrvatske, usput podigavši tužbu protiv Lambaše, da bi je potom – spustila. Od svih priča i pikanterija kojih se, sigurni smo, dobro sjećate, nama je bila zanimljivija Vlatkina izjava o vlastitoj knjizi na zagrebačkom predstavljanju: 'Kad sam je prvi put vidjela, pročitala sam je u jednom dahu.'

5.Zatvorska ptica LiLo i prijateljica po kokainu PaHi

Dok se naše gore estradni listovi igraju igre sad te tužim, sad te ne tužim, američkom pravosuđu nije toliko do igre te je bez previše grižnje savjesti spremilo davno posrnulu Lindsay Lohan iza rešetaka. LiLo je dugo vukla uvjetnu zatvorsku kaznu zbog vožnje u pijanom stanju, koju su produljivali novi i novi incidenti, da bi korak prije rešetaka završila s 'nanožicom' (narukvicom na nozi) alergičnom na alkohol. Usprkos tom posljednjem upozorenju pred isključenje, Lindsay se nije uspjela oduprijeti zovu čašice te je završila iza rešetaka na 90 dana. No ta tri mjeseca su se stisnula u pranju te je odslužila 13 dana, nakon kojih je prešla u kliniku za odvikavanje. Očito je i tamo bila uzorna jer stižu nove i nove vijesti o 'izliječenoj' LiLo koja – divlja u prometu.

Lohaničina zatvorska sudbina možda čeka njenu istomišljenicu po partijanju – Paris Hilton, koja je prije nekoliko dana uhićena s kokainom za koji je kasnije ustvrdila kako je mislila da je – žvaka. A žvaka, kažu, nije za seljaka. Posebice kad je kokainizirana. Tad nije ni za vrlu nam partijanericu Paris.

4.Najbombastičniji ljetni prekid – pucanje ljubavnog carstva Pišek - Curavić

O ovom prekidu sve je već rečeno, a u međuvremenu stvari su se i osjetno izmijenile. Tako je navodna treća osoba u cijeloj priči Žana Štrbac koja je, po pričama aktera i promatrača, kumovala pucanju zaručničkog prstenja, našla novog dečka, a tragičarka cijele situacije, Niki, upravo otkriva neke nove ljubavi. Cijela fama oko prekida posebno nam je zanimljiva jer odlično pokazuje koliko informacija kao takva, ma koliko bombastična bila, traje u današnje vrijeme: poput ludo nabrijanog antiperspiranta na elegantnom ženskom tijelu u staroj trinaestici usred ljetnih žega – kratko. Temelji čvrsti, kuću otpuhuju oluje novih i novih informacija.

Lijepa Eva na lijepom Jadranu
3.Eva Longoria Parker s Tonyjem i svitom u Dubrovniku

U nizu zvjezdanih posjeta Jadranu najveseliji i medijima najzanimljiviji bio je onaj bračnog para Longoria - Parker s prijateljima među kojima je bila Jennifer Morrison iz 'Doktora Housea'. Eva, Tony, Jennifer i prijatelji tjedan dana su jahtom Ladyship krstarili Jadranom, uživajući u ljepotama razvedene nam obale i ludim noćnim zabavama.

Mediji su vrijedno bilježili svaki korak omalene ljepotice, a ona im je, odlično raspoložena, prilično neočekivano uzvraćala osmijesima. Tako je veselo društvo, između ostaloga, u Dubrovniku proslavilo Evinu i Tonyjevu godišnjicu braka, pokoji rođendan, a na kraju puta Tony je i odradio gažu u Haciendi. Gosti kakve treba uhvatiti i ne pustiti.

Jednim daljinskim poljupcem krenula je najveća ljubavna priča ljeta, godine i (malo) šire. Nakon što su je mediji uočili i opjevali, Blanka i Nikola prestali su se igrati skrivača s fotićima, dopustivši paparazzima da opravdaju dnevnice. Ujedno su se prebacili na 'mute', prepustivši slikama, odnosno fotkama, da izgovore tisuću riječi. Tako nismo iz njihovih usta saznali ništa o 'leptirićima u trbuhu', sreći do neba i natrag i ostalim osjećajima znanim svakom zaljubljenom paru, a nismo ni trebali jer svi već točno znamo da su Blanka i Nikola zaljubljeni preko ušiju i dalje. Zvijezde samo tako i ljube, zar ne? Jer da ljube imalo ljudskije, ne bi bile zvijezde.

Jolice, kamo si skrenula?
1.Duh Angeline Jolie na Brijunima

Nakon podužeg razmišljanja najvećim ljetnim događajem proglasili smo bombastičan, senzacionalan, nestvaran dolazak Angeline Jolie na Brijune. I, kako to obično ide – tresla se brda (odnosno otoci), rodilo se ništ', odnosno brijunski duh Angeline Jolie. Vijest da planetarno popularna Angelina stiže na elitni nam otok kako bi pogledala 'Kralja Leara' i vrbovala Radu Šerbedžiju da glumi u njenom filmskom projektu probudila je nezapamćeni interes medija i gledatelja za kazalište, Brijune, velikog Shakespearea i sirotog Leara.

Dok su se potoci slijevali u obližnje Fužine otkud su osluškivali i kalkulirali kako bi vidjeli ljepši dio Brangeline, Angie je skrenula s puta i završila u Sarajevu. Istina je da svi putovi ne vode na Brijune, već u Rim, te da naše otočje nije prva stvar na auto-kartama, no da je fulala – fulala je. No kako smo mi skroman narod, nama je i Angelinin duh bio dovoljan za narodno slavlje.