GOSPOĐA CLOONEY

Amal Alamuddin - ona je sve to!

29.09.2014 u 13:02

Bionic
Reading

Na šarm Georgea Clooneyja padale su brojne ljepotice, no srce mu je osvojila samo jedna, 17 godina mlađa crnka Amal Alamuddin. Evo čime je osvojila jednog od najpoželjnijih holivudskih glumaca...

Otkako se 1993. razveo od svoje prve supruge Talije Balsam, činilo se kako će fatalni holivudski zavodnik George Clooney ostati vječni neženja i svakako jedan od najpoželjnijih.

Na njegov šarm padale su brojne ljepotice, ali srce mu je ipak zarobila samo jedna, 17 godina mlađa crnka Amal Alamuddin.  Njemu su 53, a njoj 36. Zaljubljeni su preko ušiju, s lica ne skidaju osmijehe, a proteklog su se vikenda u romantičnoj Veneciji zakleli na vječnu ljubav. I dok su mnoge druge ljepotice na Clooneyjev šarm padale kao čunjevi, Amal je imala potpuno drugačiju taktiku osvajanja – pravila se nedostižnom i nije bila impresionirana njegovom slavom. Javio joj se nakon što je odbila uzeti njegov broj na dobrotvornoj večeri. Napisao joj je šaljivi mail, a ona nije odgovorila na njega nekoliko dana. To ga je oborilo s nogu pa je shvatio da je upravo ona ta koja je vrijedna truda. Clooney tom stavu nikako nije mogao odoljeti.

Prošle se godine našla na listi najpoželjnijih Britanki. Osim ljepote i taktike zavođenja, Amal se može pohvaliti i vrlo uspješnom karijerom. Rođena je u Bejrutu, u uglednoj libanonskoj obitelji. Tijekom 80-ih, kada je građanski rat u Libanonu bio u punom jeku, s obitelji je izbjegla u London. Diplomirala je na Pravnom sveučilištu u New Yorku, a studirala je i na Oxfordu. Tečno govori francuski, arapski i engleski.


Cijenjena je britanska odvjetnica koja je prije desetak godina radila na Međunarodnom sudu pravde, a među njezinim bivšim branjenicima su i utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange i bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko. Bila je i asistentica suca Patricka Robinsona na suđenju Slobodanu Miloševiću. Osim prava, zanima je i pisanje. Izdala je nekoliko poglavlja knjiga i članaka na temu međunarodnog kriminalističkog prava.

Kada je pak o izgledu riječ, ona nema mane. Ostavlja bez daha gdje god se pojavi. Visoka, vitka, duge crne kose i široka osmijeha, Amal pomno odabire svaki komad koji odjene na sebe, i to vrlo uspješno. Poslovni look s umjerenom dozom seksipila njezin je zaštitni znak koji joj sjajno pristaje.

Otkako je u vezi s Clooneyjem, njezina obitelj tvrdi da Amal nikada nisu vidjeli sretniju. Clooneyjem je posebno impresionirana zbog njegova humanitarnog angažmana. I sama je vrlo angažirana na raznim humanitarnim aktivnostima. U svibnju se sastala s ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom kako bi razgovarali o unapređenju međunarodne mjere za zaštitu djece u zonama sukoba od silovanja i nasilja.

U kolovozu je izabrana od tri člana UN-a kako bi razmotrili kršenja pravila rata u Gazi tijekom sukoba Izraelaca i Palestinaca, no nije bila u mogućnosti prihvatiti tu poziciju. Na brojnim sveučilištima predavala je studentima o kaznenom pravu, a zahvaljujući svom dosadašnjem radu, vrlo je ugledna u svojoj struci.