DJEČJI FESTIVAL

Branka Krstulović u obiteljskom izlasku

18.04.2014 u 17:08

  • +11

Dječji festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Prvi Dječji festival u kinima CinesStar oduševio je mališane diljem Hrvatske, a zanimljivim projekcijama nisu odoljele ni česte posjetiteljice Branka Krstulović i Anica Kovač

Prvi Dječji festival u kinima CineStar oduševio je mališane diljem Hrvatske! Nekoliko tisuća posjetitelja u 11 hrvatskih gradova uživalo je u projekcijama igranih, animiranih i dokumentarnih filmova te brojnim radionicama, igraonicama, predavanjima i nagradnim igrama koje su posebno razveselile najmlađe.

Nakon četiri dana završio je prvi Dječji festival u kinima CineStar. Festival su zatvorili članovi stručnog dječjeg žirija, glumci Tit Emanuel Medvešek i Mile Biljanović, dok je treća članica Ena Ikica festival pratila u Osijeku.

U projekcijama igranih, animiranih i dokumentarnih filmova, ali i kratkih filmova s Festivala o pravima djeteta koja su snimala djeca iz Hrvatske, uživalo je čak 6375 posjetitelja.

Tijekom festivala prikazano je 14 dugometražnih filmova iz čak 10 zemalja svijeta, uključujući Francusku, Brazil, Japan, Hrvatsku, SAD, Estoniju, Njemačku, Rusiju, Australiju i Belgiju.

Mališani su imali priliku i besplatno sudjelovati u brojnim radionicama, igraonicama, predavanjima i nagradnim igrama koje su uključivale slikanje po licu, ukrašavanje uskršnjih jaja, izradu likova od balona, učenje engleskog jezika uz igru, kazališne predstave, radionice plesa i pjevanja, kao i zabavno-edukativne radionice Crvenog križa i policije te brojne druge sadržaje.

U natjecateljskom dijelu festivala, osam od ukupno četrnaest filmova ušlo je u konkurenciju za nagrade, a festivalski žiri je pobjednikom proglasio film RIO 2

Glasovima publike, s ocjenom 4,5 pobijedio je film RIO 2, a s malo nižom ocjenom od 4,3, na drugom mjestu nalazi se film Avanture gospodina Peabodyja i Shermana