OPET BOLJA OD ANISTON

Angelina Jolie je najplaćenija holivudska glumica

02.07.2009 u 11:15

Bionic
Reading

Na Forbesovoj godišnjoj listi Angelina je zaradila uvjerljivo najviše novca, čak 27 milijuna dolara, dok se Jennifer Aniston morala (ponovo) pomiriti s drugim mjestom sa svojih 'tričavih' 25 milijunčića

Čini se da odabranici Brada Pitta basnoslovne zarade pristižu zahvaljujući kombinaciji filmova koji konkuriraju za ozbiljnije nagrade i akcijskih blockbustera, poput 'Gospodina i gospođe Smith'. Taj je film, primjerice, zaradio 480 milijuna, a Angelina je na snimanju upoznala Brada Pitta, koji je zbog nje ostavio tadašnju suprugu Jennifer Aniston.

Čini se da je Jennifer još neko vrijeme suđeno primati udarce od multimame Angeline, koja je neprestano, bilo namjerno ili slučajno, potiskuje na drugo mjesto. Jen je tako inkasirala 25 milijuna dolara, čemu je najviše pridonijela romantična komedija 'Marley&Me' te fim 'The Baster' koji tek stiže u kina. No Jennifer se 'krpa' i posuđujući svoje lice brandu Glaceau za njihovu 'pametnu vodu', odnosno SmartWater, što joj zasigurno lijepo nadopuni prihode od filmske karijere.

Na trećem je mjestu šezdesetogodišnja Meryl Streep sa 24 zarađena milijuna, ponajviše zahvaljujući hit filmu 'Mamma Mia'. Na četvrtom je mjestu svenjujorška Sarah Jessica Parker, a ona se može pohvaliti s čak 23 milijuna dolara koje joj je priskrbila filmska adaptacija 'Seksa i grada'. Na šestom je mjestu Cameron Diaz sa 20 milijuna, a šesto mjesto dijele Sandra Bullock i Reese Witherspoon sa 15 milijuna dolara. Iako potonja, bivša žena Ryana Phillipea, od 'Plavuše s Harvarda' i nije imala većeg hita, ona svoju blagajnu puni tantijemama od kozmetičkog diva Avon, čije je zaštitno lice. Nicole Kidman i Drew Barrymore s 12 milijuna po glavi dijele osmo mjesto.