TARIK I RENE

'Zbog požara na predstavi nam žele uzeti 4 milijuna kuna'

20.09.2012 u 22:22

Bionic
Reading

Tarika Filipovića i Renea Bitorajca te njihova menadžera Tomislava Kašljevića Pučko otvoreno učilište (POU) u Pazinu prije nekoliko godina je tužilo jer su tijekom predstave 'Magic Act Show' u Spomen-domu u Pazinu slučajno izazvali požar

Sva trojica nedavno su dobila pisani otpravak presude prema kojoj su Učilištu za nastalu štetu dužni nevjerojatnih 1,7 milijuna kuna sa zateznim kamatama, piše Jutarnji list.

Croatia osiguranje, koje je podmirilo štetu Pučkom otvorenom učilištu, također ih tuži, tražeći od njih regres od 300.000 kuna.

'Ja sam do sada gledao samo filmove o apsurdnim sudskim postupcima, a sada sam u takvoj stvarnoj situaciji. Vjerujte mi da zbog toga noćima ne spavam', rekao je Jutarnjem listu glumac Tarik Filipović.

Glumcu je naime kuća u Istri, koju posjeduje zajedno sa suprugom Leilom Šehović, pod sudskom blokadom.

'To je oko četiri milijuna kuna sve zajedno. Da nam uzmu sve što imamo, i dalje bismo im bili dužni', rekao je Filipović.

Glumci i menadžer su uložili žalbu te smatraju da su im Općinski sud u Pazinu, ali i tužitelj nepravedno nanijeli štetu budući da su osim troškova inventara stradalih u požaru njima zaračunali obnavljanje gotovo cijele dvorane.

Trojac također sprema i protutužbu. 'Zbog svega toga sasvim ozbiljno razmišljamo o podnošenju kaznenih prijava, ne protiv suda, nego protiv drugih osoba uključenih u ovo', izjavio je Filipovićev i Bitorajčev odvjetnik Mate Matić.