HRVATSKI JET SET

Plove li slavni sve manje na svojim luksuznim jahtama?

14.08.2012 u 10:02

Bionic
Reading

Ljeti lijepa jadranska obala postaje prava meka za jahte. Ipak, teško je ne primijetiti da je broj domaćih celebova na palubama skupocjenih jahti sve manji. Je li razlog tome financijska kriza, ljubav prema kopnu ili nešto treće, ne znamo, no zapitali smo se tko ovoga ljeta šeće obalom, a tko plovi na jahti

Još sredinom lipnja ove godine splitski gradonačelnik Željko Kerum i njegova nevjenčana supruga Fani Horvat s kojom iščekuje rođenje drugog djeteta uživali su na jahti ploveći Jadranom. Jahtereći oko Hvara trudna Fani i Željko prepustili su se suncu i moru, no samo nekoliko tjedana kasnije nevolje su zakucala na vrata. Krajem lipnja medije je obišla vijest kako je splitski gradonačelnik odlučio prodati luksuznu jahtu Maiora 33, dugačku 32,5 metara koju je nazvao Joke po svome sinu Jošku. Prema tadašnjem pisanju medija, pritisnut financijskim problemima, gradonačelnik Splita i saborski zastupnik jahtu je navodno odlučio prodati umirovljenom generalu Ivanu Čermaku, tražeći za nju 3,6 milijuna eura. Premda tu vijest sam Kerum nije nikada potvrdio, brzo će se pokazati hoće li Fani i Željko ljeta provoditi na kopnu ili moru.

Poduzetnica Sanja Duggan ljeta obožava provoditi na Jadranu, a dosad je najčešće ljetovala ploveći na jahti. U vrijeme braka s Franom Barbierijem šuškalo se kako tadašnji bračni par posjeduje nekoliko jahti, no ovoga ljeta ni Sanja ni Frane nisi viđeni niti na jednoj. Nakon razvoda prije dvije godine, Sanja i Frane su ostali u dobrim odnosima te su u ljeto 2010. godine čak i proveli neko vrijeme zajedno na jahti dok im je društvo pravila Sanjina prijateljica, Fani Stipković. Premda Sanja i Frane i dalje njeguju prijateljski odnos, ovoga ljeta niti zajedno niti odvojeno nisu viđeni na jahti. Ovo ljeto i Sanja i Frane odmaraju na kopnu, točnije u Dubrovniku. Sanja je smještena u Villi Dubrovnik, a Frane sa svojom djevojkom Vanjom Halilović u hotelu Excelsior.

Poznati bračni par Ivanišević jedno vrijeme je uživao ploveći na jahti Amber, no otkako je jahta prodana prije dvije godine, Tanja i Goran ljeta provode na plaži i u večernjim šetnjama. Baš kao i mnogi naši poznati i slavni, Tanja i Goran ne preskaču odlazak u hit destinaciju Jadrana – romantični Dubrovnik. Tako su i ove godine, kao i onih prijašnjih, odsjeli u Villi Dubrovnik, Tanja je i tulumarila s prijateljicom Fani Stipković, a njihove zanosne fotografije u badićima mnoge su oborile s nogu.

Nakon krize u vezi, nekoliko prekida i pomirenja, pjevačica Maja Šuput i njezin dečko Mario Kovačević od znatiželjnih pogleda sakrili su se daleko na jahti. Baš kao i prošle godine, Maja je spakirala kofere, ukrcala se u čamac i u društvu svoga dečka otplovila u smjeru njegove jahte. Par zasigurno uživa, poprilično pažljivo izbjegavaju pojavljivanje u javnosti, a vrijeme često provode u uvali Palmižana. Ipak, dobar tulum jednom prilikom izmamio je i Maju na ples, pa je tako nedavno viđena u dubrovačkom klubu Revelin.

Mnoge je Vlatka Pokos očarala ljeti dok se sunčala u toplesu, a prošle godine svoje čari pokazala je i u ronilačkom odijelu. Međutim, ovoga ljeta, baš kao i Maja Šuput, Vlatka se sakrila od znatiželjnih pogleda te se otisnula daleko na pučinu. Naime, početkom kolovoza Vlatka je viđena u šopingu na Hvaru gdje je kupovala namirnice za dulji boravak na brodu s prijateljima. Detalji nisu poznati, samo se zna da Vlatka ljetuje na jahti svoga prijatelja.

Poduzetnica Snježana Mehun već tradicionalno ljeta provodi ploveći jahtom u društvu supruga Mihaela Galekovića, a ovoga puta pridružila im se i Nikolina Pišek. Prvenstveno uživajući u suncu i moru, društvo se najradije odveze u neku uvalicu na kupanje, pa su tako viđeni i u uvali Palmižana na Paklenim otocima.

Još u vrijeme bračne sreće Iva Majoli i Stipe Marić ljeta su često provodili ploveći jahtom, a društvu su im nerijetko pravili i nekadašnja klizačica Idora Hegel i njezin suprug Jakša Mrčela. Međutim, ovoga ljeta Iva nije viđena na jahti, a nakon burnog početka godine, bivša tenisačica ljeto provodi mirno i sigurno na kopnu, točnije u Dubrovniku.

Nakon što je rodila sina Aleksandra Severina se na pozornicu i pred publiku vratila na velika vrata, a između nastupa na jadranskoj obali, Sevka vrijeme provodi na jahti svoga nevjenčanog supruga Milana Popovića. Tako je nedavno održala koncert u Crnoj Gori, a u Budvu je stigla Milanovom jahtom s Brijuna. Mala obitelj planira do kraja ljeta krstariti Jadranom, a odmor će prekinuti samo zbog Severininog nastupa u Vršcu krajem kolovoza.

U čarima plovljenja na jahti ovoga ljeta uživa i obitelj Krstulović koja već tradicionalno ljetuje na Hvaru. Bivša misica Branka Bebić i njezin suprug Hrvoje Krstulović u društvu sinova plove na jahti Domenica, a fotografi su ih primijetili za vrijeme kupanja u uvali Ždrilca na Paklenim otocima kod Hvara.