IVA HERCEG

Brat Ivan moj je zaštitnik

15.10.2011 u 22:05

Bionic
Reading

Pjevačica Iva Herceg izdala je tri singla, otkrila je da ne voli tulumariti, ne puši, a alkohol podnosi u malim količinama

Kao plesačica suvereno je vladala pozornicom godinama, no kada je prvi put Iva Herceg pred publiku stala s mikrofonom u ruci, obuzela ju je trema, koju je svladala tješeći samu sebe da će

sve biti u redu. Iza nje su tri objavljena singla 'Neodoljiv', 'Ako nisi taj' i 'Mirage', koje će za dvije-tri godine, kada prikupi dovoljno kvalitetnih pjesama, uvrstiti na svoj prvi album.

Brat Ivan moj je zaštitnik

'Svi moji singlovi objavljeni su na internetu jer ne vidim puno smisla od snimanja albuma na kojem bi bile tri kvalitetne stvari i deset pjesama koje su tu da popune rupe. Uostalom, pjevači danas žive od gaža, a ne od prodaje albuma', objašnjava 25-godišnja Iva, koja je sve do prije godinu-dvije raskoš svog glasa predstavljala samo ukućanima, među kojima je i njen brat, glumac Ivan Herceg.

'Doma su me uvijek poticali da se prijavim na glazbene showove, ali fakultet novinarstva, koji sam ove godine privela kraju, i ples bili su mi prioritet. Sve dok me Darko Juranović D'Knock, producent mojih pjesama, nije čuo i nagovorio da se prihvatim toga ozbiljnije', govori lijepa Iva, čije ime često nalazimo na popisu najljepših i najseksipilnijih Hrvatica. Pomaže li joj to ili odmaže u poslu?

'Nisam dugo u ovom poslu pa ne mogu reći odmaže li to ili pomaže, ali priznajem da mi to ne smeta. Jer je kompliment i laska kad netko kaže da imaš dobro građeno tijelo', kaže pjevačica.

Kada je počela s pjevanjem, brat Ivan, kojeg gledamo u sapunici 'Larin izbor', savjetovao joj je da poslovnim stazama gazi polako. 'Imamo i mlađeg brata Josipa i znali smo se nas troje i počupati, ali Ivan je kao stariji uvijek bio zaštitnički nastrojen prema meni. Pogotovo kada smo vani, a oko mene se motaju neki pijanci. Ali nikad nije špijunirao moje dečke i glumio policajca', otkriva Iva.

Čistiti voli, ali ne i kuhati
Tulumarenje po klubovima nisu Ivin tip zabave i društvo radije okupi kod sebe doma, no večeru im ipak ne kuha jer za to treba puno vremena. Ali zato obožava čišćenje jer je to smiruje. U takvoj prilici priuštit će si čašicu vina iako alkohol baš i ne voli.

'Ne pušim i ne pijem alkohol, odnosno ne konzumiram ga često jer mi baš ne paše. Zato obožavam slatko, s kojim moram biti oprezna jer imam gastritis. Jednom sam zbog slatkog zalogaja završila i na Hitnoj', prisjetila se Iva, otkrivši nam kako još nema planova za inozemnu karijeru jer se prije svega želi dokazati kod kuće.