Estrada ZA JAPAN

Na koncertu u Splitu prikupljeno 600.000 kuna

Na humanitarnom koncertu Ruke za Japan, održanom u utorak navečer u Spaladium areni u Splitu, prikupljeno preko 600 tisuća kuna humanitarne pomoći za žrtve razornog potresa i cunamija koji je prije mjesec dana pogodio Japan

Koncert je održan u organizaciji gradskog Crvenog križa, Mreže osoba s invaliditetom Dalmacije te branitelja i invalida Splitsko-dalmatinske županije na čelu s Kristijanom Petricem.

Na koncertu se okupilo 10 tisuća ljudi kojima su pjevali brojni splitski pjevači, grupe i klape. Već tijekom prva dva sata koncerta zabilježeno je 80 tisuća telefonskih poziva u Call centru u kojem su sjedili pjevači i osobe iz javnog života. Na koncertu su nastupili Gibonni, klape Sveti Juraj HRM, Sveti Mihovil, Cambi i Intrade te Goran Karan, Magazin, Lidija Bačić, Antonija Dora Pleško, Jole, Jelena Rozga, Marijan Ban i Luky.

Na humanitarnom koncertu u Splitu bio je prisutan i japanski veleposlanik Yoshio Tamura koji je na hrvatskom jeziku zahvalio na pomoći cijelom hrvatskom narodu. 'Zadovoljstvo mi je večeras biti s vama. Zahvaljujem vam svima na izrazima sućuti te na donacijama koje ste prikupili za Japan', kazao je japanski veleposlanik.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više