SLAVNI I SPORT

Super Bowl prepun holivudskih zvijezda

07.02.2011 u 10:35

Bionic
Reading

Kao i svake godine, početkom veljače u SAD-u održan je Super Bowl kojim je obilježen kraj sezone profesionalnog američkog nogometa koja je počela prošle godine, a to je ujedno jedan od najpopularnijih dana u toj zemlji, koji Amerikanci smatraju nekom vrstom nacionalnog praznika. Među preko stotinu tisuća obožavatelja koji su gledali Super Bowl našle su se i mnoge zvijezde – Jennifer Aniston, Adam Sandler, Hugh Jackman, John Travolta te mnogi drugi

Kako se Super Bowl svake godine odvija negdje drugdje, ove je godine održan na najvećem natkrivenom stadionu na svijetu – Cowboy stadiumu u Dallasu u Teksasu – a gledalo ga je preko 100.000 ljudi, no ne dovoljno da obori dosadašnji rekord. Kad smo kod rekorda, Super Bowl je ove godine ponovo bio najgledanija emisija na televiziji, pa je tako zadnju utakmicu u sezoni profesionalnog američkog nogometa između timova New Orleans Saints i Indianapolis Colts gledalo preko 106,5 milijuna gledatelja, što je više ljudi nego što je gledalo zadnju epizodu 'M.A.S.H.'-a, koja je 27 godina držala taj rekord.

Tom ultrapopularnom događaju prisustvovale su mnoge holivudske zvijezde. Jedan dio slavnih na Super Bowlu bio je u ulozi zabavljača, dok su mnogi samo došli gledati utakmicu.

Među gledateljima su bili Adam Sandler, Jennnifer Aniston, Catherine Zeta-Jones i njen suprug Michael Douglas, Hugh Jackman, John Travolta, Owen Wilson, Demi Moore i njen suprug Ashton Kutcher, Justin Timberlake, Cameron Diaz, režiser Ron Howard te Jamie Foxx. Bez obzira na snježno vrijeme, svi su se odlično zabavili, osim možda Christine Aguilere, koja se osramotila jer je zaboravila riječi američke himne.

Dok je Lea Michele iz serije 'Glee' pjevala 'America the beautiful', na divovskom ekranu u središtu stadiona na trenutak su se mogli vidjeti i George i Laura Bush koji trenutno žive u Dallasu.