PREDSTAVILA AUTOBIOGRAFIJU

Susan Boyle: Ne sudite knjigu po koricama!

13.12.2010 u 19:44

Bionic
Reading

Škotska pjevačica koju je u medijsku orbitu izbacio prošlogodišnji reality show 'Britain's Got Talent' u Glasgowu je predstavila svoj životopis pod naslovom 'The Woman I Was Born To Be'

Kad je u ovo doba prošle godine po prvi put javno zapjevala ariju 'I Dreamed A Dream' iz mjuzikla 'Les Miserables', svi su se naježili i – zvijezda je rođena.

Sada, pragu 50. godine života, Susan Boyle predstavila je i svoju autobiografiju 'Žena kakva sam rođena da budem', koju je posvetila svojoj majci, a tim povodom pred auditorijem u centru St. Enoch održala je veoma emocionalan govor.

'Kad sam po prvi put stala pred publiku, noge su mi se odsjekle. Mislim da sam mnogo sazrela u proteklih godinu dana i ne bojim se više. Ovu knjigu napisala sam da pokažem da knjigu ne smijemo prosuđivati po koricama, treba uzeti u obzir cijelu osobu emocionalno, fizički, mentalno i duhovno. Nadam se da će čitatelji kroz nju shvatiti da je ostvarenje snova moguće, ako imate dovoljno hrabrosti i volje da ih slijedite, bez obzira na okolnosti', zaključila je Boyle.