KRALJ JUAN CARLOS

Život u progonstvu i ne mora biti loš: Španjolsku je zamijenio Abu Dhabijem te noćenje u luksuznoj vili plaća 190 tisuća kuna

24.02.2021 u 06:35

Bionic
Reading

U tijeku istrage financijskog skandala bivši španjolski kralj Juan Carlos još je u kolovozu prošle godine napustio Španjolsku i započeo novi život daleko od svoje dotadašnje prijestolnice, zamijenivši je Abu Dhabijem, u kojem i dalje uživa u luksuznom životu

Baš kao što je naviknuo tijekom godina koje je proveo na tronu kao španjolski kralj, 83-godišnji Juan Carlos nakon bijega iz rodne Španjolske novi je život započeo u Abu Dhabiju. Iako je pobjegao glavom bez obzira, sve je bilo pomno planirano i dogovoreno, a u progonstvu i dalje uživa, živeći u luksuznoj vili čiji najam košta nevjerojatnih 25 tisuća eura (190 tisuća kuna) po noćenju.

Smjestio se ondje još u ljeto 2020., kada je naprasno napustio Španjolsku, u jeku financijskog skandala u koji je bio upleten. No sve je to za njega davna prošlost, baš kao i dugogodišnja supruga, kraljica Sofia, koja je ostala živjeti u Španjolskoj.

Korupcijski skandal nije mu ni najmanje naškodio. Dapače, iz njega je izvukao svu moguću korist, a sada je otkriveno i kako uživa u luksuznoj vili koja se prostire na više od tisuću metara kvadratnih.

Čak šest spavaćih soba, sedam kupaonica, prostrani dnevni boravak iz kojeg se izlazi na impozantnu terasu s nevjerojatnim pogledom i infinity bazenom, kao i pristup privatnoj plaži, samo je dio onoga u čemu može uživati 83-godišnji Juan Carlos. Sama vila smještena je na otoku Nurai i jedno je od 11 luksuznih privatnih zdanja, čija je vrijednost oko 11 milijuna eura, a u kojima noćenje košta između 25 i 30 tisuća eura.

Godine 2019. podvrgnut je operaciji srca, a nedavno su se pojavile fotografije kako bivši kralj hoda uz pomoć dvojice tjelohranitelja, no sve je to demantirano tvrdnjama kako je on izvrsnog zdravlja te da svakog dana dva sata provodi baveći se sportom.

  • +7
Španjolski kralj Juan Carlos Izvor: EPA / Autor: Salvador Sas

Inače, španjolski su mediji prošlog ljeta objavili svjedočenja iz istrage u Švicarskoj, kojom je utvrđeno da je bivši saudijski kralj Abdullah bivšem španjolskom kralju Juanu Carlosu navodno dao oko 65 milijuna eura. Juan Carlos je prema navodima velik dio tog novca prebacio bivšem prijatelju, što istražitelji ove financijske afere tumače kao pokušaj skrivanja sporne transakcije.