ZAVODLJIVE TURKINJE

Zbog njih se gledaju sapunice: Ovo su najljepše turske glumice današnjice

24.06.2023 u 19:51

Bionic
Reading

Ono što je nekada bila 'Televisa presenta...' sada su definitivno turske serije koje su našle ogroman broj poklonika na našim prostorima. Osim nesvakidašnjih zapleta, tipičnih za sapunice, posebnu pažnju, zbog svoje karizme i šarma, blistavih osmijeha, prekrasnih očiju, bujne kose i besprijekornih tijela, privlače njihove glavne akterice...

Turske serije ne samo da su se udomaćile u brojnim domovima, već su i njihovi glumci i glumice postali omiljeni među televizijskim gledateljima. Dovoljan je jedan pogled na neku od aktualnih serija pa da bude jasno zašto je to tako. Izdvojili smo najatraktivnije i najzavodljivije Turkinje koje svojom karizmom osvajaju publiku.

Tuba Büyüküstün

Jedna od najpoznatijih turskih glumica današnjice proslavila se ulogom Asi u istoimenoj seriji. Ona je inače prva Turkinja nominirana za nagradu Emmy, a domaćoj je publici osim po toj seriji poznata po ulozi Elif u 'Ljubavi i novcu', nakon čega ju je New York Times uvrstio među 100 najseksepilnijih žena svijeta, a angažman u seriji 'Ambasadorova kći' bio je njezin povratak na ekrane nakon trogodišnje stanke od glume i niza skandala.

Kao djevojčica željela je biti inženjerka, a prije nego što se počela baviti glumom, studirala je scenografiju i kostimografiju. Imidž joj je bio savršen sve do trenutka u kojem se udala za glumačkog kolegu Onura Saylaka, kojeg je upoznala na setu serije 'Asi'. U to vrijeme počelo se pisati da je dotadašnjeg zaručnika Samija Saydana ostavila upravo zbog Onura. Vjenčali su se u Parizu 2011., a godinu poslije dobili su blizanke, danas devetogodišnje Mayu i Toprak.

  • +4
Tuba Büyüküstün Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO ONORATI

No ljubavi je brzo došao kraj, a kad se 2017. razvela od Onura, život joj je krenuo strmoglavo nizbrdo. Punila je novinske članke pričom o dadilji koja je maltretirala njezine, tada osmogodišnje blizanke. Bila je tri godine u ljubavi s Umutom Evirgenom, a koji je bio na glasu kao zločesti dečko. Pisalo se i da je bila s 29-godišnjem turskim modelom i glumcem Ekinom Mertom Daymazom.

Bergüzar Korel

Prelijepa glumica ima četrdeset godina, troje djece i sjajnu karijeru, a gdje god da se pojavi, privlači pažnju svojim savršenim izgledom. Hrvatskoj publici ostala je u sjećanju kao Šeherezada iz megapopularne sapunice 'Tisuću i jedna noć'. Na tom je snimanju upoznala i supruga – glumca Halita Ergenca. Ova Turkinja obožava igrati odbojku u slobodno vrijeme te tako održava svoju fit figuru.

Inače, kao tajnu svoje ljepote istaknula je fizičku aktivnost, ali je priznala da postoje dani u kojima je jednostavno neraspoložena za trening. Ima osobnog trenera koji joj pomaže u održavanju figure, ali pazi i na prehranu. Dnevno popije barem litru i pol vode i jede isključivo namirnice iz organskog uzgoja. Njezin jelovnik obiluje mahunarkama i hranom bogatom proteinima.

Asli Enver

Uspješna turska glumica nedavno je oduševljavala domaću publiku u seriji 'Očev izbor', a čini se da joj se sve posložilo i privatno nakon godina loših odluka. Uloga u seriji 'Istanbulska nevjesta' donijela je slavu karizmatičnoj 38-godišnjoj glumici. Rodila se u Londonu, u kojem je i živjela do 12. godine. Na Sveučilištu Haliç u Istanbulu diplomirala je glumu. Ne krije da joj je na njezinu umjetničkom putu puno pomogla majka jer je Asli u ranoj dobi dijagnosticirana disleksija.

Te poteškoće nimalo nisu utjecale na njezine glumačke angažmane. Počela je snimati serije s 19 godina, a među ostalim je glumila u 'Sulejmanu Veličanstvenom'. U poslu joj se sve ostvarivalo, no nestabilni ljubavni odnosi ostavili su traga na njoj. Tri godine bila je u braku s kolegom Birkanom Sokulluom, a razveli su 2015. godine. Vjeru u ljubav vratio joj je glazbenik Murat Boza, u kojeg se zaljubila na snimaju film 'Brate moj'. Poslije tri godine veze razišli su se, što ju je dovelo do psihičke nestabilnosti i manjka samopouzdanja. U studenome prošle godine udala se za poduzetnika Berkina Gökbudaka nakon nekoliko mjeseci veze.

Nur Fettahoglu

Rođena je 1980. u Duisburgu u Njemačkoj kao najstarija od petero djece turskih doseljenika. Diplomirala je modni dizajn, a potom je radila na televiziji (Sky Turk kanalu), čitajući financijske vijesti. Od 2007. počela se pojavljivati u televizijskim serijama, a u 2011. odigrala je zapaženu ulogu u turskom filmu 'Kurtlar Vadisi Filistin'. Mnogi je se sjećaju iz serije 'Sulejman Veličanstveni', u kojoj je glumila Mahidevran. Do danas je snimila desetke serija i filmova te se smatra jednom od najuspješnijih i najomiljenijih turskih glumica. Gledatelji su je nedavno mogli pratiti u seriji 'Očev izbor'.

Iza sebe ima dva razvoda. Od 2008. do 2011. godine bila je u braku s Muratom Asijom, a drugi brak, s Leventom Vezirogluom, iz 2015. godine, okončan je u samo deset minuta, 14 mjeseci nakon vjenčanja. Dva mjeseca poslije razvoda par se pomirio i ponovo vjenčao, a 2016. godine rodila je djevojčicu nakon dugogodišnje borbe s neplodnošću.

Hatice Şendil

Ljubitelji turskih serija dobro poznaju glumicu Hatice Şendil jer je igrala u hit serijama 'Dila', 'Sudbina' i nedavno prikazivanoj 'Izdaji'. Rođena je 2. kolovoza 1983. godine u Istanbulu, a odrasla je u Antaliji. Osim što je glumila u mnogim turskim serijama i filmovima, ostvarila je karijeru modela. Prije 21 godinu natjecala se i za Miss Turske i završila na trećem mjestu. Prvu glumačku ulogu ostvarila je u glazbenom spotu Çelika Erişçija, a u međuvremenu je krenula pohađati satove glume.

Godine 2015. udala se za producenta i kolegu glumca Buraka Sağyaşara, a dvije godine kasnije dobili su sina Cana. O modi, ali i o kozmetičkim ritualima govorila je i u intervjuima. Komentirajući svoj odnos prema modi, rekla je da voli poruku koju ona šalje putem žene. Kako je izjavila, 'modu voli poimati ne kroz trendove, nego kroz tijekove koji se razvijaju i mijenjaju'. Za nju je neizostavan dodatak - parfem. Kada su u pitanju kozmetički rituali, naglasila je da je njezin prioritet otkad zna za sebe bila zdrava prehrana, a neizostavan dio svakodnevnice su joj i sport i njega kože.

Cansu Dere

Rođena je 14. listopada 1980. u Ankari. Njezina obitelj porijeklom je iz Grčke i Bugarske. Isprva se bavila manekenstvom te je bila Miss Turske 2000. godine, no vlada joj je zabranila odlazak na finalni izbor jer se održavao na Cipru, u grčkom dijelu grada Nikozije. Neko vrijeme bila je uspješan model u Turskoj i Parizu, u kojem je živjela dvije godine.

Danas je jedna je od najslavnijih osoba u Turskoj. Proslavila se ulogama u serijama 'Sulejman Veličanstveni', 'Ezel' i 'Majka'. Lijepa Cansu danas ima 42 godinu, a iako je na poslovnom planu ostvarila sve što je poželjela, na ljubavnom polju nikada nije imala previše sreće. Naime iza nje su brojni neuspjesi u ljubavi, a najgori ožiljak ostavila joj je prevara bivšeg zaručnika, komičara Cema Yilmaza, s njezinom prijateljicom, s kojom se on na kraju vjenčao te dobio dijete.

Nakon Cema, Cansu je započela vezu sa svojim menadžerom, a on ju također ostavio zbog druge žene. Šuška se da je lijepa glumica danas u vezi s osam godina mlađim kolegom Metinom Akdulgerom. Zabrinula je fanove jer danima nakon katastrofalnog turskog potresa nitko nije znao je li živa. No nagađanja su demantirana kad se pojavila snimka na kojoj se vidi kako pomaže unesrećenima nakon potresa.

  • +3
Cansu Dere Izvor: EPA / Autor: Guillaume Horcajuelo

Fahriye Evcen Özçivit

Jedna je od najpoznatijih turskih glumica i supruga Buraka Özçivita (Bali-bega iz 'Sulejmana Veličanstvenog'). Ova 37-godišnja glumica rođena je u njemačkom gradu Solingenu. Obitelj s majčine strane su joj Čerkezi, a po ocu turski doseljenici iz Kavale u Grčkoj. Ima dvije fakultetske diplome (jednu menadžmenta, a drugu sociologije). Sudbina ju je od ranog djetinjstva vezivala za Tursku. Kada joj je bilo 19 godina, dok je studirala sociologiju na Sveučilištu Heinrich-Heine u Düsseldorfu, dobila je ponudu da radi kao glumica te se prije završetka studija preselila u Istanbul. Tada je dobila ulogu Nclale u seriji 'Yaprak Dokumu', koja joj je i otvorila vrata za brojna druga ostvarenja. Okušala se i na filmskim platnima i postala zapažena u turskoj kinematografiji. Debitirala je u filmu 'Cannet' 2008. godine, a nakon toga je dobila glavnu ulogu u filmu 'Ask Tutulmasi'.

U Turskoj je diplomirala povijest. Publiku na našim prostorima osvojila je serijama 'Kad lišće pada' te 'Dnevnik ljubavi'. Godine 2017. proglašena je devetom najljepšom ženom na Buzzentovoj listi '30 najljepših žena na svijetu', na kojoj se nalaze Gigi Hadid, Emma Watson, Adriana Lima, Hillary Clinton i Angelina Jolie. Uz glumu, bavi se manekenstvom te je bila zaštitno lice brenda L’Oreal.

Voli čitati, posebno knjige o filozofiji, psihologiji i sociologiji. Godinu starijeg Buraka upoznala je na snimanju serije 'Ptica pjevica' i zaljubili su se. Ubrzo su snimili film 'Ljubav nalikuje tebi', a tad je javnost saznala za njihovu vezu. Par (koji nazivaju turskim Bradom i Angelinom) se vjenčao nakon četiri godine veze, a danas su i sretni roditelji dvoje djece.

Meryem Uzerli

Tu je i nezaobilazna Njemica turskog porijekla, u regiji najpoznatija kao nepokorna sultanija Hurem iz povijesne serije 'Sulejman Veličanstveni'. Bila je velika glumačka zvijezda, no danas živi povučenijim životom u Berlinu i potpuno je posvećena djeci. U centru Berlina otvorila je dućan zdravih slatkiša, a što se njezina privatnog života tiče - krije ga kao zmija noge.

Svojedobno su je optužili da je kriva za raspad braka glumca Halita Ergenca, a koji je utjelovio Sulejmana u 'Sulejmanu Veličanstvenom'. U to vrijeme se šuškalo da se on razvodi od Bergüzar Korel, što je ispalo netočno. Njezin privatni život također je bio u rasulu i tadašnji zaručnik, broker Can Ates, nagovarao ju je da pobaci kada je ostala trudna. Zbog toga su raskinuli, a ona je imala živčani slom koji je umalo završio tragičnim krajem. Uspjela se spasiti uz pomoć stručne pomoći, a danas je sretna samohrana majka dvoje djece. Nedavno je rodila drugo dijete, djevojčicu, no javnosti nije poznato tko je otac. Nagađa se da je riječ o glumcu Caglaru Ertugrulu, s kojim je već duže vrijeme u vezi.

  • +8
Meryem Uzerli Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Deniz Baysal

Domaća publika zavoljela ju je zbog uloge u popularnoj seriji 'Fazilet i njezine kćeri' (igrala je ulogu najstarije kćeri Hazan). Rodila se u gradu Izmiru, a počela se baviti glumom još kao desetogodišnja djevojčica. Nakon godina provedenih u dramskim skupinama upisala je i studij glume, a kasnije se zaposlila u Nacionalnom kazalištu u Izmiru. Iza nje su uloge u brojnim serijama.

Kad je o ljubavi riječ, 2019. se udala za glazbenika Barışa Yurtçua nakon dvije godine ljubavi u ljetovalištu Çeşme na Egejskome moru. Upoznali su se 2017. godine na snimanju njegovog spota u kojem je Deniz glumila dominu, a njezin budući suprug - slugu. Kako je sama izjavila, bila je to fatalna privlačnost te priznala je da je on prvi muškarac koji je u njezin život doveo mir i sigurnost, što joj je bilo potrebno još od djetinjstva, otkada su joj roditelji rastali.

Özge Yağiz

Mladu glumicu mnogi pamte po ulozi u seriji 'Moja lijeva strana'. Rođena je 10. travnja 1997. u Istanbulu, a mnogi su joj od malih nogu govorili da će jednog dana biti velika zvijezda, što se i dogodilo. Završila je studij komunikologije, a glumačku karijeru počela je graditi tek 2018. godine. Iza sebe ima mnoge uloge u kazališnim produkcijama i serijama. Zahvaljujući svojoj ljepoti, agenti su je ubrzo uočili te je nakon toga počela redati ulogu za ulogom. U ljubavi je s glumcem Gökberkom Demirciem.