zaljubili se s 12 godina

Zajedno su 40 godina: Bono Vox u jednom od rijetkih istupa iskreno progovorio o posebnoj vezi koju ima sa suprugom Ali

10.10.2022 u 10:15

Bionic
Reading

Tijekom intervjua na New Yorker Festivalu, Bono Vox otkrio je važnost prijateljstva u braku te koliko mu znači 40 godina koje je proveo sa suprugom Ali Hewson, koja je ukrala njegovo srce dok su imali tek 12 godina

O dugogodišnjem braku s Ali Hewson iskreno je pričao Bono Vox na New Yorker Festivalu te se osvrnuo na uspone i padove s kojima se par suočio tijekom godina. Istaknuo je koliko je sretan zbog 40 godina koje je proveo sa suprugom, usprkos lošim danima koji su ipak ojačali njihov odnos.

Par se zaljubio sa samo 12 godina, još dok su bili u srednjoj školi Mount Temple, ali ipak su čekali nekoliko godina kako bi bar malo zreliji ušli u vezu.

'Postoji nešto u tome da znaš da ideš protiv svih izgleda. Ali rekao bih, ako me ozbiljno pitate, prijateljstvo ponekad može nadmašiti romantičnu ljubav. A prijateljstvo je ono što ja i Ali imamo. Kada imate romantičnu ljubav i prijateljstvo, to je stvarno nešto posebno', rekao je Bono te objasnio kako je snažno prijateljstvo tajni sastojak njegovog uspješnog braka.

Bono Vox i Ali Hewson Izvor: Profimedia / Autor: Lee Tinklin / INSTAR Images / Profimedia

Također se osvrnuo na loše trenutke s kojima se susreće svaki par te objasnio da ne mora svaki dan biti prekrasan, ali je bitno da obje strane imaju iste želje. 'Svaki put kad bi se netko od nas izgubio, onaj drugi bi... bio tu da onog drugog odvede kući. I zato sam zahvalan.'

Par je u kolovozu proslavio 40 godina braka u kojem su postali roditelji četvero djece: Jordan, 33, Eve, 31, Elijaha, 23, i Johna, 21. 'A 40 godina je moćan broj za mene. To je moćan broj za Ali. I bilo je briljantno kada smo došli do 40, i rekli - nemojmo sada s..bati ovo', rekao je Bono.

Osim braka, popularni frontmen grupe U2 komentirao je skori dolazak knjige 'Surrender: 40 Songs, One Story', pisane u obliku memoara iz privatnog i poslovnog života. Pokriva djetinjstvo u Dublinu te govori o gubitku majke u 14. godini, velikom usponu benda i aktivizmu u borbi protiv AIDS-s i siromaštva. Pisani rad će predstaviti publici u sklopu turneja diljem svijeta, kada će neke priče otpjevati, a neke ispričati.

Bono se također dotakao dugovječnosti benda, jedne od tema o kojoj piše u svojoj nadolazećoj knjizi, a koja sadrži 40 poglavlja i svako je nazvano prema naslovu pjesme U2. Objasnio je i razloge za ravnomjernu podjelu financija između četiri člana benda - The Edgea, Adama Claytona, Larryja Mullena Jr. i sebe, a tu je odluku nazvao 'najboljom stvari ikada'.

'Te su pjesme postale ono što jesu zahvaljujući Edgeu, Adamu i Larryju. I mislim da Edge osjeća isto. Znate, mi smo glavni tekstopisci. Ali Adam će smisliti nevjerojatan bas ili će Larry smisliti nevjerojatan ritam... Naš nam je menadžer znao reći: 'Znate, nisu glazbene razlike ono što će razbiti većinu bendova, već - lova. Sredite to.'