plemeniti cilj

Viktor Drago glamur i modu zamijenio je brigom za životinje koje nemaju dobre uvjete za život

30.04.2021 u 14:36

Bionic
Reading

Viktor Drago nekada je bio neodvojivi dio društvenih evenata, od kojih je najupečatljiviji Cro A porter, a trenutno je posvećen jednostavnijem, mirnijem načinu životu te na farmi u Zagorju udomljuje životinje starije dobi. U njegovom utočištu 37 životinja pasa, mačaka, vijetnamskih svinja, konja, mini pijetlova spašeno je iz loših životnih uvjeta i sad su dobili novu priliku za život

'Pokušavam postići jedan balans, dati životinjama koje su odradile svoj vijek, dati još jednu priliku za jedan dobar kvalitetan život u slobodi, bez ikakvih zaduženja, obveza i slično. Želim pružiti tim curama da budu slobodne i da baš ništa ne moraju', ispričao je Viktor Drago u emisiji HRT-a 'Kod nas doma'.

Stilist, izvršni producent i kreativni direktor koji iza sebe ima preko pedeset društvenih evenata, od kojih je najupečatljiviji Cro A porter inicirao je i vodi projekt ZERO - utočište za konje. Riječ je o projektu koji je pokrenut 2019. godine unutar priče o zaštiti životinja i dugogodišnjoj misiji kroz udrugu Prijatelji životinja i prirode iz Čakovca.

Sve je počelo s konjima, točnije s 'veterankama' kobilama Batistom i Gaetanom koje je oko Božića udomio iz ergele iz Lipika. Ispričao kako danas izgleda njegov život. 'Ne uzimam život baš toliko dramatično, osobito one stvari za koje ljudi misle da čine život. To je ustvari prolazno, bitno je uživati u ovom trenutku, a najbolje stvari u životu su besplatne', smatra.