samozatajna splićanka

[VIDEO] Skladni brak im traje već dugih 35 godina: Renata Kukoč otkrila kako je izgledalo kad je ugledala budućeg supruga Tonija

31.10.2021 u 11:15

Bionic
Reading

Hrvatskog košarkaškog velikana voljena supruga je podržavala cijelu karijeru, a uz njega je bila i kad je početkom rujna dobio čast postati dio Košarkaške kuće slavnih, kao peti Hrvat kojem je to uspjelo. Poznato je kako su supružnici Kukoč imaju stabilan i sretan brak te da su zajedno od srednje škole, a Renata, koja se ne pojavljuje često u javnosti, ispričala je kako je izgledao 'sudbonosni' trenutak

'Bilo je to osamdeset i neke u srednjoj školi. S prijateljicom sam ušla u novu zgradu i pokazala joj tog visokog dečka. Iza toga cijeli razred došao gledati utakmicu', ispričala je Renata Kukoč u dokumentarcu Chicago Bullsa 'The Waiter - A Toni Kukoč Story' kojeg su mu posvetili povodom ulaska u Kuću slavnih.

No između njih je zaiskrilo tek kasnije, kad su već bili devetnaestogodišnjaci. Dok je Toni gradio karijeru, Renata je studirala na Tehnološkom fakultetu u Splitu. Vjenčali su se u svibnju 1992. godine, a od 1993. s obitelji žive u SAD-u. Ljeta redovito provode u Dalmaciji.

Izvor: Društvene mreže

Renata (koja je zaposlena u dekoraterskoj trgovini) i Toni imaju 27-godišnjeg sina Marina i kćer 23-godišnju Stelu, oboje uspješni mladi ljudi. Stela radi u srednjoj školi za djecu s posebnim potrebama, a Marin kao programer i o njemu se govori kao o novoj košarkaškoj nadi. Ne vole medijsku pozornost.

'Meni je najvažnije da su oni sretni i da su to normalne osobe. I nisu oni trebali trenirati sport zato što im je otac bio poznati sportaš, nego zato što je i sport sredstvo razvoja osobe. Uostalom, Marin je dobio stipendiju na prestižnom biznis koledžu University of Pennsylvania na račun košarke, a Stela pak zahvaljujući odbojci na Miami Universityju u saveznoj državi Ohio', izjavio je Toni Kukoč ranije za Večernji list.

  • +10
Renata Kukoč, Toni Kukoč Izvor: Pixsell / Autor: Nino Strmotic/PIXSELL

Obitelj Kukoč zadnji put je viđenda zajedno u Springfieldu, kada se Toni Kukoč upisao u košarkašku besmrtnost ulaskom u Košarkašku kuću slavnih. Njegov emotivni govor do suza tada je dirnuo suprugu i djecu koja su sjedila u publici. Renata je bila posebno dirnuta i suznih očiju te mu je poslala poljubac.

Prošlo je preko desetljeća od kad je odigrao posljednju utakmicu za Chicago Bullse (proljeće 2000.), a danas 53-godišnji Toni Kukoč i dalje je u srcima navijača tog slavnog NBA kluba. Kukoč je za Bullse igrao sedam sezona, a danas je vezan za njih kao posebni savjetnik vlasnika kluba Jerryja Reinsdorfa koji mu je u rujnu, uz Michaela Jordana, bio i prezenter na svečanosti uvrštenja u Kuću slavnih.