velika čast

Veliki zadatak pred princem Williamom i Kate Middleton uoči važne obljetnice

09.08.2023 u 15:44

Bionic
Reading

Za svega mjesec dana Britanija će obilježiti prvu godišnjicu smrti kraljice Elizabete II. koja je na tronu monarhije bila čak 70 godina. Tom će se prigodom princ William i Kate Middleton obratiti javnosti s nekoliko riječi posebnog značenja

Početkom sljedećeg mjeseca, točnije 8. rujna, prva je godišnjica smrti pokojne britanske kraljice Elizabete II. koja je na tronu monarhije bila nevjerojatnih 70 godina! Na njezino mjesto stigao je njezin sin Charles, a cijela monarhija obljetnicu njezine smrti planira uveličati znakovitim govorom u kojem će se prisjetiti njezina lika i djela.

Vladavina kraljice Elizabete II. obilježila je jednu eru i upravo zbog toga obitelj želi sačuvati spomen na važno ime kraljice koja je ispisala povijest svijeta svojim djelovanjem.

Planiranu svečanost predvodit će njezini nasljednici, princ William i njegova supruga Kate. Oni će uputiti javnu poruku u čast životu i ostavštini monarha, a kralj će godišnjicu smrti voljene majke obilježiti u tišini i privatnosti u Balmoralu u Škotskoj gdje je umrla u 96. godini.

Još se uvijek ne zna način na koji će se Kate i William obratiti javnosti, no detaljni planovi su u izradi te bi trebali pokazati da je monarhija usmjerena prema budućnosti, no istovremeno ne zaboravlja veliku povijest.

  • +12
Kate Middleton i Princ William s djecom Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia