OTVORENJE EURA

Veličanstvena atmosfera: Bocelli, Bono Vox i The Edge iz U2 priredili spektakl za pamćenje

11.06.2021 u 21:49

Bionic
Reading

Godinu dana nakon previđenog termina na rimskom stadionu Olimpico održana je svečana ceremonija otvaranja 16. izdanja Europskog nogometnog prvenstva koje će se od 11. lipnja do 11. srpnja održati u 11 gradova i država

Uoči prve utakmice na Europskom prvenstvu održana je spektakularna uvodna ceremonija.

Budući da se Euro 2020. se trebao održati prošlog ljeta, epidemija koronavirusa je pomaknula natjecanje za godinu dana. Virus nije nestao, stoga će se europsko prvenstvo održati u strogim epidemiološkim uvjetima i sa smanjenim kapacitetima stadiona.

Svečanu ceremoniju uveličao je proslavljeni Andrea Bocelli koji je otpjevao ariju 'Nessun Dorma' iz Puccinijeve opere Turandot.

Bocelli, koji je inače veliki ljubitelj nogometa, oduševio je svojom nadahnutom zvedbom.

Nakon Bocellija gledatelji su mogli vidjeti i virtualnu izvedbu himne EP-a 'We Are The People' nizozemskog DJ-a i producenta Martina Garrixa, te legendi rock grupe U2 Bona Voxa i The Edgea.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

'Stvaranje glazbe za jedan od najvećih sportskih događaja na svijetu, zajedno s Bonom i The Edgeom, bilo je nevjerojatno iskustvo. Jako sam ponosan na ono što smo radili i uzbuđen što smo to napokon podijelili sa svijetom', izjavio je ranije za UEFA-in portal Garrix prilikom predstavljanja te pjesme.

Pjesma slavi glavnu temu Eura 2020. - zajedništvo, pogotovo u svjetlu svih izazova s kojima se svijet u posljednje vrijeme suočio, a s naglaskom na posebnost ovog turnira koji se po prvi puta igra diljem cijele Europe.

  • +5
Ceremonija otvaranja Eura 2020 Izvor: EPA / Autor: Alberto Lingria / POOL
  • +22
Turska - Italija, navijači Izvor: EPA / Autor: ANGELO CARCONI