IZBAČENA JE S CEREMONIJE

Utješna nagrada? Vojvotkinja od Yorka bit će 'VIP posjetitelj' na krunidbenom koncertu

19.04.2023 u 22:00

Bionic
Reading

Sarah Ferguson dobila je 'ključnu ulogu' na krunidbenom koncertu kralja Charlesa III nakon što ju je izbacio s liste gostiju na svojoj ceremoniji krunidbe u Westminsterskoj opatiji 6. svibnja

Britanski mediji prenijeli su da će Sarah Ferguson biti na događaju u Windsoru, a na kojem će nastupiti međunarodne glazbene ikone poput Katy Perry, Lionela Richieja, Take That i Andree Bocellija.

Fergie će se pridružiti svom bivšem suprugu princu Andrewu i kćerima 34-godišnjoj princezi Beatrice i 33-godišnjoj princezi Eugenie na istočnom travnjaku dvorca. Izvori kraljevske obitelji tvrde da 'nikada ne bi očekivala' da će biti pozvana na Charlesovu krunidbu, ali je 'oduševljena' što će se pridružiti široj obitelji na koncertu.

  • +5
Sarah Ferguson Izvor: EPA / Autor: Daniel Perez

To se nadovezuje na prijašnje tvrdnje da je Fergie isključena s popisa uzvanika na ceremoniji krunidbe zbog svog ranijeg 'ponašanja'. Ferguson smatraju 'sramotom' kraljevske obitelji budući da 63-godišnja vojvotkinja i dalje živi s bivšim suprugom uprkos njihovom razvodu 1996. godine.

I hope I see you all tomorrow at the @londonbookfair, where I will be doing a meet & greet from 2:30-3:30PM. Budgie, the...

Objavljuje Sarah FergusonPonedjeljak, 17. travnja 2023.

Tijekom godina imala je trenutaka koji su predstavljali 'sramotu za kraljevsku obitelj', uključujući i to da je uhvaćena u kompromitirajućim pozama sa svojim financijskim savjetnikom Johnom Bryanom u njezinoj vili za odmor u St Tropezu. Autor knjige 'Osveta: Meghan, Harry i rat u dinastiji Windsor', Tom Bower smatra da bi za prisutnost vojvotkinje 'izazvala kritičke komentare koji Charlesu nisu potrebni'. I kraljevski komentator Richard Fitzwilliams pohvalio je 'iznimno mudru' odluku kralja jer je ona 'više godina sramota kraljevske obitelji'.

Bower je rekao da će biti izostavljena 'jer nije član kraljevske obitelji'. Dodao je da je sama sebe isključila. Inače, Sarah je prisustvovala kraljičinom sprovodu u Westminsterskoj opatiji prošlog rujna, ali nije bila jedna od 30 gostiju na sprovodu princa Philipa u travnju 2021.