EKSTRAVAGANTNI PLANOVI

Unatoč protivljenju susjeda, Beckhamovi dobili dozvolu za gradnju jezera, sada ga proširuju i u njemu grade otok

26.11.2020 u 08:37

Bionic
Reading

David i Victoria Beckham su na svom 51 milijun kuna vrijednom imanju u području Cotswold ove godine počeli s izgradnjom jezera, što je izazvalo negodovanje njihovih susjeda. U međuvremenu su promijenili plan pa će na tom mjestu niknuti još veće jezero na kojemu će imati i otok

Radovi na izgradnji jezera već su krenuli, nakon što su ranije ove godine izborili pobjedu u bitci za prostorno planiranje sa svojim susjedima.

Prema planovima dostavljenim lokalnim tijelima okruga West Oxfordshire, par planira napraviti još veće jezero nego što je bilo prvotno planirano.

Vodena površina u obliku bubrega je prema prvotnom planu trebala biti površine 2976 četvornih metara, ali su Beckhamovi jezero povećali na 4170 četvornih metara i u njega dodali otok površine 122 četvorna metra.

Unatoč prosvjedima stanovnika toga područja, vijeće okruga West Oxfordshire je u kolovozu dalo paru dopuštenje za izgradnju vodene površine na njihovom zemljištu.

Međutim, zeleno svjetlo dobili su pod određenim uvjetima, jer su im građevinski planovi bili blokirani zbog zaštite divljih životinja. Nakon toga na imanju u Oxfordshireu su viđeni bageri kako kopaju zemlju.

Prije uspjeha s proširenjem jezera, Beckhamovi su dobili zeleno svjetlo i za izgradnju vinskog podruma i stražarnice.

Modna dizajnerica Victoria (46) i bivši nogometaš David (45) morat će posaditi živicu i stabla zbog zaštite ptica, a morat će koristiti i posebna svjetla kako ne bi ugrožavali šišmiše.

Za Beckhamove sad kreće utrka s vremenom, jer zbog zaštite ptica koje se tamo gnijezde radovi na izgradnji jezera se mogu odvijati samo između kolovoza i veljače.

Pored jezera će morati izgraditi i hibernakulu, podzemnu komoru koja pruža utočište gmazovima, vodozemcima i ježevima.

Vijeće od Beckhamovih zahtijeva i petogodišnji plan održavanja u kojem moraju predočiti na koji će način podržati biološku raznolikost područja.

Planovi Beckhamovih naišli su na negodovanje susjeda pa im imenjak slavnog glumca, Michael Douglas, zamjera što pokušavaju od sela napraviti predgrađe. Drugi njihove planove nazivaju ružnim, čudovišnim ili neskladnim za to područje, a u izvješću vijeća navodi se da su zaprimili tri pisma prigovora od susjeda.

  • +4
Planovi na imanju Beckhamovih Izvor: Profimedia / Autor: Chris White / IMP Features / Profimedia

U pismima se navodi kako su planovi Beckhamovih neskladni i neće se uklopiti u prirodna svojstva kraja. Pritužbe idu i na račun vizualnih promjena sela kojeg obilježavaju zelana polja s usjevima, a spominje se i štetnost za divlje životinje.

Susjede brine i način na koji Beckhamovi planiraju puniti jezero i upozoravaju da bi bušotine mogle utjecati na podzemne vode, jer se u blizini već nalazi luksuzno imanje Soho Farmhouse.

Luksuzno preuređenu farmu s jezerom i bazenom posjećivali su mnogi slavni poput princa Harryja, Kate Moss i Rite Ora.

U izvješću vijeća koje je odobrilo planove Beckhamovih navodi se kako je lokacija na relativno izoliranom mjestu tako da radovi na njoj neće utjecati na susjedna imanja.