KEVIN SPACEY

U Londonu je počelo suđenje slavnom oskarovcu za seksualne napade

28.06.2023 u 13:46

Bionic
Reading

Oskarovac Kevin Spacey stigao je u srijedu na londonski sud na početak četverotjednog suđenja za desetak optužbi za seksualne prijestupe

Holivudski glumac (63) poriče optužbe o prijestupima počinjenim protiv četvorice muškaraca koji su se navodno dogodili između 2001. i 2013. godine.

Porotnici će saslušati optužbe protiv Spaceyja na londonskom Kraljevskom sudu u Southwarku. Glumac se u siječnju izjasnio nevinim po tri točke optužnice za nedoličan napad, tri točke za seksualni napad i jednu točku za navođenje osobe na seksualnu aktivnost bez pristanka.

Dvostruki dobitnik Oscara također je prethodno odbacio četiri daljnje optužbe za seksualni napad i jednu točku za navođenje osobe na penetrativnu seksualnu aktivnost bez pristanka.

Spacey ima adresu u Waterloou u južnom Londonu, ali živi i u SAD-u, gdje ima obitelj. Glumac je trenutačno na bezuvjetnoj jamčevini.

U prvom sudskom saslušanju na Prekršajnom sudu u Westminsteru u lipnju, Spaceyjev odvjetnik, Patrick Gibbs QC, rekao je da njegov klijent 'odlučno negira bilo kakav kriminal u ovom slučaju'.

Gibbs je rekao da se optuženik vratio u Ujedinjeno Kraljevstvo 'kako bi dokazao svoju nevinost' i 'nastavio sa svojim životom'.

Poznat je po ulogama u filmovima 'Vrtlog života' i 'Privedite osumnjičene', koji su mu donijeli Oscare za najboljeg glumca i za najboljeg sporednog glumca, a bio je i umjetnički direktor kazališta Old Vic u Londonu između 2004. i 2015. godine.

Spacey, nekoć jedna od najvećih holivudskih zvijezda, uglavnom je nestao iz javnosti otkako je prije šest godina optužen za nedolično seksualno ponašanje.