plavokosi zavodnik

Turski Brad Pitt: Pogledajte kako danas izgleda princ Selim iz 'Sulejmana Veličanstvenog'

14.07.2023 u 14:59

Bionic
Reading

Uloga u povijesnom spektaklu Engin Öztürk učinila je jednim od najpoželjnijih turskih glumaca. I danas snima i radi na serijama i filmovima. Ima milijune obožavatelja u Turskoj i inozemstvu zahvaljujući svom talentu i naravno, atraktivnosti

Engin Öztürk se rodio u Eskişehiru, na sjeverozapadu Turske. Četvrto je dijete oca umirovljenog vojnog oficira i majke kućanice. S braćom i sestrama je uvijek bio blizak i zato mu je bilo teško glumiti ambicioznog princa kojem je cilj riješiti se konkurencije i zavladati carstvom u seriji 'Sulejman Veličanstveni'.

Igrao je odbojku osam godina, a onda je po uzoru na svog oca, upisao srednju stručnu školu za zračne podoficire u Izmiru. Završio ju je 2005. godine, ali je odustao od vojne struke. U Ankari je završio školovanje na Državnom konzervatoriju Sveučilišta Hacettepe, na odsjeku za kazalište 2012. godine. Prije legendarne povijesne serije glumio je u seriji 'Izgubljena čast'.

Kad je riječ o ljubavnom životu, dok je snimao 'Sulejmana Veličanstvenog' navodno ga je osvojila Merve Bolugur koja glumila njegovu robinju, kasnije sultaniju Nurbanu. Dovodili su ga i u vezu sa Meryem Uzerli, glumicom koja igra sultaniju Hurem.

'Ako nema kemije, teško ću se zaljubiti. Ne vjerujem na ljubav u prvi pogled. U vezama dajem 110 posto sebe, ali kao i svi, ni ja nisam bez mane. Prilično sam posesivan i ljubomoran', izjavio je glumac.

Turskim portalima pišu informacija da je oženjen i da je posvojio dijete. Prije nekoliko godina, doživio je obiteljsku tragediju kada je njegova starija sestra Berin Ozturk 2017. godine od posljedica srčanog udara. Bila je odvjetnica i živjela je u Antaliji.