LJEPOTICA IZ LISABONA

Tko je Alba Baptista, fatalna Portugalka zbog koje Chris Evans više nije najpoželjniji neženja

12.09.2023 u 05:55

Bionic
Reading

Proteklog vikenda na intimnoj ceremoniji u njihovoj kući u Massachusettsu svoju su vezu ozakonili Chris Evans i Alba Baptista. Želeći da sve ostane u najvećoj tajnosti, uzvanici su se obvezali na šutnju, a bili su im zabranjeni i mobiteli. Ono što sada sve zanima je tko je 16 godina mlađa Alba Baptista, ljepotica iz Lisabona zbog koje je holivudski zavodnik i najpoznatiji Kapetan Amerika odlučio 'stati na ludi kamen'

Malo je reći da su obožavatelji Chrisa Evansa diljem svijeta jutros ostali bez riječi kada su doznali vijest koja je mnogima srušila snove - popularni Kapetan Amerika tijekom vikenda oženio je 16 godina mlađu djevojku, Portugalku Albu Baptistu, na intimnoj ceremoniji održanoj u njihovom domu u Cape Codu.

26-godišnja Alba Baptista i 42-godišnji Chris Evans zavjete su izrekli pred odabranim krugom ljudi, među kojima su bile i holivudske zvijezde poput Roberta Downeyja Jr., Jeremyja Rennera i Chrisa Hemswortha, s kojima je Evans glumio u Marvelovim hitovima, a svima je pri dolasku na privatno imanje rečeno da moraju ugasiti mobitele, ali i potpisati ugovore kojima se obvezuju na tajnost.

  • +6
Alba Baptista Izvor: Profimedia / Autor: AXEL SCHMIDT / AFP / Profimedia

A ono što sada sve zanima je tko je fatalna Alba, zbog koje je Evans slomio srca obožavateljica diljem svijeta. Riječ je o 26-godišnjoj Portugalki, rođenoj u Lisabonu, kćerki inženjera iz Brazila i portugalske prevoditeljice koja tečno govori čak pet jezika. Osim engleskog, odlična je u francuskom, njemačkom, portugalskom i španjolskom.

Kako je sama otkrila u kolovozu 2022. godine za magazin W, pohađala je strogu školu, u kojoj je jako puno naučila o disciplini.

Otkako se doznalo za njezinu udaju za holivudskog miljenika, porasla joj je i popularnost na Instagramu te je sada prati više od 730 tisuća ljudi iz cijeloga svijeta. Ona sama, između ostalih, prati Arianu DeBose, Johnnyja Deppa, Zendayu, Anne Hathaway, Anu de Armas, Kaiu Gerber i svog šogora, Chrisovog mlađeg brata Scotta Evansa.

U intervjuu za Fade to Her, 2021. godine, raspričala se o svom putu i snu da postane glumica, otkrivši da ju je kao tinejdžericu regrutirao agent za talente. 'Sve se dogodilo slučajno kada sam imala 15 godina. Pozvana sam na audiciju za glavnu ulogu u filmu te mi je redatelj postavljao egzistencijalna pitanja. Htio je shvatiti kako radi moj um i kako obrađuje filozofske informacije. Upravo zbog tog njegovog pristupa zaljubila sam se u glumu.'

Kada je riječ o njezinim glumačkim uspjesima, najpoznatija je po ulozi u filmu iz 2022. 'Gospođa Harris ide u Pariz', u kojoj je glumila Natashu. U svojim počecima pojavljivala se u mnogobrojnim portugalskim serijama, među koje spadaju 'Jardins Probidios', 'Filha da Lei', 'Madre Paula' i 'A Criação and A Impostora'.

Svoj debi na engleskom tržištu imala je u Netflixovoj seriji 'Warrior Nun', u kojoj glumi Avu Silvu, a u bližoj budućnosti ima četiri projekta u raznim fazama produkcije.

O njezinoj vezi s Evansom počelo se šuškati u studenom prošle godine, kada je dobro upućeni izvor za People otkrio da to traje više od godine dana. 'Zaljubljeni su, a Chris nikada nije bio sretniji... njegova obitelj i prijatelji je obožavaju.'

Sam Evans je prošle godine, po izboru magazina People, proglašen najseksi muškarcem na svijetu, a tada je otkrio da se u skoroj budućnosti želi skrasiti, dodavši da mu je dosadilo biti neženja.

'To je nešto što uistinu želim: supruga, djeca, stvaranje obitelji. Kada čitate o većini najboljih umjetnika, bilo da se radi o glumcima, slikarima, piscima, većina njih priznaje da nije rad koji su napravili ono na što su najponosniji, već odnosi, obitelji koje su stvorili, ljubav koju su pronašli, ljubav koju su dijelili', rekao je Evans, a sve je to pronašao upravo u lijepoj Portugalki.