pjevačke legende

Svi se sjećaju dueta Slađane Milošević s Dadom Topićem, no rijetki znaju za onaj sa Zdravkom Čolićem

29.01.2021 u 15:30

Bionic
Reading

Velika zvijezda jugoslavenske pop rock scene prilično je aktivna na društvenim mrežama na kojima gotovo svakodnevno komunicira sa svojim obožavateljima iz cijele regije. Često ih informira o svojim poslovnim aktivnostima, a rado se sjeća i nekih prošlih trenutaka iz svog života

Tako se povodom smrti Rialde Kadrić, glumice najpoznatije po ulozi u urnebesnom kultnom serijalu 'Lude godine', poznatijem kao 'Žikina dinastija', Slađana Milošević prisjetila dueta sa legendarnim Zdravkom Čolićem napravljenim za to ostvarenje.

Pjesmu 'Dragi, poljubi me' skladao je Kornelije 'Bata' Kovač, a pojavljuje na samom kraju filma, kao oda ljubavi, kako je to pojasnila Slađana Milošević u svojoj objavi. Inače jedan od najpoznatijih jugoslovenskih hitmejkera, Kornelije Kovač, zaslužan je za sam početak i eksploziju fenomena Zdravka Čolića, a bio je s njim dugogodišnji prijatelj i suradnik.

Izvor: Društvene mreže

Početkom sedamdesetih, kad je nastao duet sa Zdravkom Čolićem krenula je karijera i Slađane Milošević koja je ubrzo izrasla u prominentnu zvijezdu. Rušila je brojne tabue i uvriježene vrijednosti tog vremena, a jedan od primjera je i njezina pjesma 'Seksi dama', koja je bila zabranjena za emitiranje na mnogim radijskim i televizijskim postajama. Nedavno je izjavila da planira napraviti duet s nekom od pripadnica folk scene, a sprema se i za rad na filmu koji ima etno temu.

  • +3
Slađana Milošević Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL