mega zvijezda yu-scene

Pogledajte kako danas izgleda ikona regionalnog novog vala Slađana Milošević

20.11.2020 u 14:51

Bionic
Reading

Kad se prije tri desetljeća pojavila na glazbenoj sceni bivše države srušila je sve tabue svojim ekstravagantnim stajlingom i pjesmama. I danas je Slađana Milošević pjevački aktivna, piše knjige, a svoj imidž je zadržala do današnjih dana

Slađana Milošević bila je velika zvijezda jugoslavenske pop rock scene. Pojavila se 1977. s pjesmom 'Au, Au' i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke Česme, gdje je nastupala prije Bijelog dugmeta.

Počela je rušiti tabue, kada je izbacila skladbu 'Seksi dama', koja je bila zabranjena na brojnim radijskim i televizijskim postajama. Godine 1984. s Dadom Topićem je na izboru za Eurosong izvela pjesmu s 'Princeza', koja je postala veliki hit.

Danas se pojavila na beogradskom sudu zbog spora s 20 godina mlađim bivšim partnerom koji ju je fizički napao nakon rasprave u stanu. Tada joj je bila ukazana i liječnička pomoć na Urgentnom centru gdje su joj ustanovljene lake tjelesne ozljede.

Slađana Milošević Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Nedavno je u emisiji 'DeToxic' današnju scenu, bilo da je riječ o zabavnim, pop, narodnjačkim pjesmama, usporedila s dječjim pjesmama. 'To je sve toliko zaostalo, mislim da bi djeca od 4 godine mogla napisati takvu glazbu i tekst. Dokle ćemo biti na tom nivou ne znam, ali to nekome odgovara', tvrdi pjevačica. Od kolegica sa scene koja joj se sviđa je Senidah jer je 'orginalna, autentična i emotivna'. Nikad nije imala potrebe pričati o svom životu no priznala je da ima dečka i da je zaljubljena.

Izvor: Društvene mreže