15 godina na malim ekranima

Svečana obljetnica 'Vijesti iz kulture' bez Ljiljane Sauche; Crvenim tepihom na Prisavlju prošetala njezina nasljednica

23.09.2020 u 22:41

Bionic
Reading

U sklopu projekta 'Sunčana strana Prisavlja' danas je obilježena 15. obljetnica emisije 'Vijesti iz kulture' koja se posljednjih dana u medijima najviše spominje u kontekstu zamjene njezine dugogodišnje voditeljice, Ljiljane Sauche, s bivšom medijskom savjetnicom ministra Vilija Beroša

Na svečanoj proslavi obljetnice emisije uz prigodan crveni tepih, kojim su prošetala brojna poznata lica s malih ekrana, pojavila se i nova nasljednica Ljiljane Sauche na poziciji voditeljice 'Vijesti iz kulture'.

Privatnom objavom na Facebooku, dugogodišnja HRT-ova voditeljica i urednica otkrila je kako od 17. rujna više neće voditi emisiju 'Vijesti iz kulture' uz obrazloženje vodstva HRT-a da su na malim ekranima potrebni mlađi ljudi, a već idućeg dana u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' predstavljena je njezina nasljednica.

Na poziciji voditeljice 'Vijesti iz kulture' zamijenit će ju Antonija Ćosić, bivša savjetnica za medije ministra Vilija Beroša koja se večeras pojavila na svečanoj obljetnici emisije koju će uskoro voditi.

Uz mnogobrojne goste iz svijeta kazališta, filma i glazbe, urednica Redakcije kulture i Vijesti iz kulture Zrinka Turalija Kurtak, Tamara Džebić Šaljan, Martina Validžić i Dragan Despot gledatelje pred malim ekranima vodili su kroz posebnu obljetnicu emisije prisječajući se najvažnijih trenutaka.

  • +7
Na 'Sunčanoj strani Prisavlja' obilježeno 15 godina 'Vijesti iz kulture' Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX