BIJEG IZ RALJA SCIJENTOLOGA

Suri Cruise uskoro puni 18, a s ocem nema kontakta: Kako je Katie Holmes spasila i nju i sebe

16.02.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Zahvaljujući 'pretjerano zaštitnički' nastrojenoj Katie Holmes, 17-godišnja Suri Cruise uspjela je izrasti u prekrasnu mladu i neovisnu djevojku, što vjerojatno ne bi bilo moguće da je nije maknula od Scijentološke crkve i njihovih uvjerenja, kao i oca Toma Cruisea

Kada danas pogledate fotografije koje su na ulicama New Yorka snimili tamošnji paparazzi, jasno je kao dan da Suri Cruise izgleda kao i svaka druga tinejdžerka koja provodi vrijeme razgovarajući s majkom Katie Holmes u šetnji.

Iako je Suri već snimila nekoliko soundtracka za filmove na kojima je Katie radila, tijekom godina majka je pokazala svoju zaštitničku stranu, trudeći se skloniti kćer od javnosti i dajući joj priliku da odrasta poput vršnjakinja.

Vrlo vjerojatno njihov život ne bi izgledao ni približno bezbrižno kao danas da je brak Katie i Toma Cruisea izdržao sva iskušenja.

SMIJEH JE LIJEK

Ni uporni paparazzi nisu pokvarili dobro raspoloženje Katie Holmes i Suri Cruise

Pogledaj galeriju

Par je bio u braku šest godina, nakon što su 2006. ozakonili vezu na ceremoniji po pravilima Scijentološke crkve. No kako je vrijeme prolazilo, Katie se počela osjećati ugroženo u zajednici u kojoj je Tom i danas jedna od najvažnijih i najutjecajnijih osoba.

Danas ni majka ni kći, kako kažu, nemaju nikakav kontakt s njim, kao što ni on nema nikakve veze s odrastanjem jedine biološke kćeri. Jedino na što se obvezao je da će financirati, odnosno plaćati alimentaciju do njezinog 18. rođendana, no to prestaje u travnju ove godine, kada postane punoljetna.

  • +2
Tom Cruise i princ William Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Suri se trenutno priprema za fakultet i navodno razmišlja o tome da se ostvari u modi. Jedino što Katie želi je da njezina kći upiše fakultet u New Yorku da bi i dalje bile blizu jedna drugoj.

'Katie je iznimno ponosna na nju, ali i izrazito zaštitnički nastrojena', otkrio je izvor, dodavši da je iznimno sretna i ponosna na to što će Suri upisati fakultet.

Cruise godinama nije vidio bivšu suprugu i kćer. Kada je došlo do razvoda 2012., pričalo se da je tome kumovala upravo odluka Katie, a okončala je brak zbog straha da će njihovu kćer odgajati scijentolozi.

katie holmes

Kraljica ulične mode ne odvaja se od ovog kaputa, a nosi ga i na balerinke i izgleda sjajno

Pogledaj galeriju

Njezina odluka da napuste tu zajednicu izazvala je veliki razdor među sada bivšim supružnicima. Naime Katie je strahovala da će zbog scijentologije izgubiti Suri nakon što je shvatila koliko je Cruiseova prva supruga Nicole Kidman bila udaljena od Belle i Connora, djece koju su zajedno posvojili. Ona su nakon njihovog razvoda ostala s ocem i u toj crkvi.

Kap koja je, kažu, prelila čašu bio je trenutak u kojem su se članovi Scijentološke crkve uselili u njihov dom. Da je imala razloga za strah, potvrdio je i otac osnivača te zajednice Davida Miscavigea, Ron, koji ju je napustio. Prije nego što je preminuo, otkrio je javnosti da scijentolozi 'vode politiku' kojom se prekida kontakt sa svakim članom obitelji koji napusti crkvu. Tako je i Ron izgubio kontakt ne samo sa sinom Davidom, već i s njegovim kćerima Denise i Lori.

DESTINACIJA NEPOZNATA

Kamo je krenula? Suri Cruise po ulicama New Yorka vukla kofer

Pogledaj galeriju

Kada je donijela odluku da će zatražiti razvod, Katie je nazvala oca, odvjetnika za brakorazvodne parnice, i od njega zatražila savjete. Upravo on pomogao je kćeri da pobjegne. Kako je otkriveno, Cruise je sudskom presudom morao godišnje kao alimentaciju uplaćivati 400 tisuća dolara i to će raditi sve do travnja ove godine, kada Suri postane punoljetna.

Osim toga, mora plaćati sve liječničke i stomatološke troškove, njezino osiguranje, školovanje i školarinu za fakultet. Sav novac na račun sjeda elektroničkim putem, stoga njih dvoje nemaju nikakvih kontakata.

MAME NEMA

O čemu razmišlja? Suri Cruise snimljena sama na ulicama New Yorka

Pogledaj galeriju

Kada je riječ o kćerkinom školovanju, dogovorili su se da neće ići u internat, a Katie je dobila potpuno skrbništvo nad njom, dok su Cruiseu dopuštena viđanja, što on nije iskoristio.

Posljednje zajedničke fotografije oca i kćeri snimljene su 2012., nedugo nakon što je razvod finaliziran, kada ju je odveo u pariški Disneyland.

Odlukom da se razvede od Cruisea i osigura se tajnim ugovorima od toga da joj on ili scijentolozi mogu oduzeti dijete, Katie je napravila najbolju moguću stvar za sebe i kćer. Njih dvije spasile su se od rigoroznih i suludih zahtjeva koje vodeći scijentolozi zahtijevaju od svojih sljedbenika, dobivši tako priliku za normalan i miran život.