DANIEL DELALE:

'Spremam ozbiljniju verziju Red Carpeta'

14.02.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Daniel Delale uživa u svakom slobodnom trenutku, iz vremena Red Carpeta pamti samo sretne dane, a sada naveliko planira nove projekte

Jesi li se navikao na to da Red Carpeta više nema?
Jesam, i to jako brzo, puno brže nego što sam mislio. Tijekom tih deset godina zapostavio sam privatni život, sada nadoknađujem propušteno u svakom slobodnom trenutku. Uživam u nekim drugim aspektima osim onog poslovnog: jutru, ranijem odlasku na spavanje, rekreaciji, filmovima, glazbi - jednostavno živim. Težim miru i stabilnosti. Nije bilo lako uređivati Red Carpet, to je podrazumijevalo biti uvijek na udaru, izložen 365 dana u godini, nositi se s turbulentnim situacijama. Moraš biti jak da stvari ne odu u krivom smjeru, ali 'pamtim samo sretne dane'.

Stvarno ste žarili i palili, sudjeluješ li u novim projektima?
Svakodnevno razvijam nove rubrike In Magazina i planiram nove emisije. U budućnosti planiram ozbiljniju emisiju od RC-a, ali ipak u zabavnom žanru.

Na što si izuzetno ponosan u 10 i pol godina rada?

Ponosan sam na svaki Red Carpet koji je izgledao svjetski, a od 400 emisija barem 250 ih je bilo takvih. Kada se tako izrazim, mislim na zvijezde A-liste, ne samo regije, već i čitavog svijeta. Zato me posebno ljuti kada se RC opisuje kao trash. To naprosto nije tako, bilo ga je, ali tada je to bio trend i nije to nešto što je izmislio RC. Hrvatska još dugo neće imati emisiju kao RC koja je prije svega zabavna, a brojni su je shvaćali kao da se radi o Dnevniku.

Ima li nešto što bi promijenio?
Bih. Puno toga.

Uvijek ste imali nešto novo, svježe i divlje, kako vam je to uspijevalo?
Praćenjem trendova i dobrom kreativnom energijom. Zanosom. Ljubavlju prema svom poslu.


To je emisija koja je također bila najviše kritizirana, kako si se nosio s tim?
Nekad dobro, nekad loše. Nemoguće je ostati ravnodušan, pogotovo kada živite svoj posao. No ipak s druge strane postoji hrpa faktora koja ne ovise o tebi, no moje ime je na odjavnoj špici pa se sve pripisuje meni. Kritike su nekad bile konstruktivne i opravdane, no nekad su bile bazirane i na mržnji. No ja poštujem svakog pa tako i najžustrije kritičare. Jasno mi je da su imali svoje mišljenje, no smatram da nije u redu kada je isto izneseno pretenciozno i s unaprijed stvorenim negativnim stavom.

Jesu li se svi u bivšem timu snašli?
Novinari su sada u emisiji In Magazin i obavljaju svoje redovne zadatke.

Što točno sada radiš?
Radim kao kreativni producent u najgledanijoj dnevnoj emisiji. In Magazin je odličan format. Radim na tome da bude još bolji. Konkretni pomaci već su učinjeni i vidljivi na ekranu. Unapređujem ga u feel good smjeru uz dnevnu dozu showbiza i lifestylea. Uz mene tu je i Ivana Mandić, alfa i omega, moja bliska kolegica koja drži sve konce.

Mediji su u krizi, kako tiskani tako i drugi; misliš li da će se to promijeniti?
Vjerujem da hoće, i to uskoro. Vrijeme je da svima u Hrvatskoj, a i šire, bude bolje.

Voditelj si koji je radio s najvećim komadima, možeš li sada kada je sve gotovo izabrati svoju miljenicu?
Ana Stunić, Ivana Nanut, Mia Kovačić i Monika Kravić. A bilo ih je. Sve su mi podjednako drage od navedenih. Posebno sam ponosan na Miju i Anu koje sam prvi lansirao u RC-u, a sada su respektabilne voditeljice. Ivana Nanut je također dobro plivala, no prekratko. Ona je pak ponajbolja TV reporterka.