PATIO JE OD DEPRESIJE

Slavni se opraštaju od Keitha Flinta, a otkrivena je i pozadina pjevačeve smrti

04.03.2019 u 18:29

Bionic
Reading

Frontmen grupe Prodigy koja je žarila i palila 90-ih, Keith Flint, pronađen je u ponedjeljak u svom domu u Essexu, a iako policija još uvijek nije potvrdila uzrok pjevačeve smrti, njegov bliski prijatelj i suradnik iz benda Liam Howlett putem društvenih mreža je otkrio kako je Flint počinio samoubojstvo

Brojni estradni umjetnici na društvenim mrežama se opraštaju od prerano preminulog frontmena grupe Prodigy, Keitha Flinta, koji je pronađen mrtav u obiteljskom domu u Essexu u 49. godini života.

Flintov kolega iz benda Liam Howlett otkrio je kako si je glazbena legenda oduzela život.

'Vijest je istinita, ne mogu vjerovati da ovo govorim, no naš brat Keith oduzeo si je život ovog vikenda. Šokiran san, *ebeno ljut, zbunjen i slomljen... počivao u miru brate', napisao je Howlett u objavi na službenom Instagram profilu grupe Prodigy, a vijest je ganula brojne Flintove fanove i javne ličnosti koje su ga osobno poznavale, kao što su Jo Whiley, Rita Ora, Example, članovi grupe Plan B, Matt Willis, Beverley Knight i Jodie Marsh.

Rita Ora objavila je Flintovu fotografiju uz kratki opis - 'RIP Keith Flint', dok je Matt Willis objavio screenshot svog mobilnog telefona na kojem se vidi kako sluša 'Firestarter', jedan od Prodigyjevih najvećih hitova, uz opis - 'Heroj!!! Grozna vijest. Jako sam tužan.'

'On je radio ono što bi sve glazbene zvijezde trebale; plašio je vaše mame i tate. Počivao u miru Keith Flint', napisala je na Twitteru glumica Kathy Burke.

Ed Simons iz The Chemical Brothersa također nije krio tugu i iznenađenje. 'O Bože, jako sam tužan zbog vijesti o Keithu Flintu. Oduvijek je bilo zabavno biti u njegovu društvu i uvijek je bio drag prema Tomu i meni kada smo tek počinjali nastupati zajedno. Veliki čovjek', napisao je Simons.

View this post on Instagram

RIP Keith Flint 😔 @theprodigyofficial

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

'Oh, ovo je tužna vijest. Smrt Keitha Flinta. Kad god bi se naši putevi sreli, uvijek je bio prava duša od osobe. Jako drag i iznimno legendaran frontmen s nježnim srcem', napisala je u svojoj objavi DJ Jo Whiley.

'Apsolutno smo slomljeni saznanjem o tragičnoj smrti legende Keitha Flinta' napisali su čanovi elekronskog dua Chase and Status, a od Flinta su se putem društvenih mreža oprostili i televizijski voditelji Vernon Kay i Jamie Theakston, DJ-ice Lauren Laverne i Annie Mac, radijski DJ Nick Grimshaw te brojne druge osobe iz javnog života.

Iako detalji Flintove smrti još uvijek nisu poznati, špekulira se kako si je pjevač oduzeo život zbog depresije s kojom se bori godina. O svojim problemima s depresijom i ovisnošću Flint je u prošlosti javno govorio.

View this post on Instagram

RIP 💔

A post shared by Chase & Status (@chaseandstatus) on

'Uvalio sam se u kokain, travu, pio puno. Zbog toga sam bio povučen, dosadan i plitak', rekao je za The Times.

Godine konzumiranja kokaina, marihuane i alkohola ostavile su traga na njegovo zdravlje, a iako se činilo kako je u posljednje vrijeme u redu te kako vodi miran život u svojoj seoskoj kućici u Essexu, čini se kako se pjevač nije mogao nositi s opakom bolesti.

'Poravnao bih redove tableta i samo ih uzimao i uzimao dok ne izgubim pojam koliko ih je i ne onesvijestim se', rekao je Flint i priznao da ga je na životu održavala ljubav prema njegovih šest pasa, a u istom intervjuu je rekao i kako nikada ne bi mogao dignuti ruku na sebe jer je prevelika 'kukavica'.

  • +2
Keith Flint 'Prodigy' Izvor: Profimedia / Autor: NN

Članovi benda, osnivač Liam Howlett i Maxim, dali su službenu izjavu za medije.

'U dubokom šoku i s velikom tugom potvrđujemo vijest o smrti našeg brata i najboljeg prijatelja Keitha Flinta, istinskog pionira, inovatora i legende. Zauvijek će nam nedostajati, stoji u izjavi uz zahvalu medijima što poštuju privatnost Flintove obitelji i najbližih prijatelja.