LA USURPADORA

Sjećate se 'Otimačice'? Gabriela Spanic u tajnosti je doputovala u Hrvatsku, sa sinom i ocem bila je u Dalmaciji

31.03.2022 u 13:14

Bionic
Reading

Venezuelanska glumica hrvatskog podrijetla koje se domaća publika sjeća po jednoj od najpoznatijih telenovela svih vremena - 'Otimačica' te serijama 'Uljez', 'Za tvoju ljubav', 'Zemlja strasti', 'Zatočenica', 'Gospodarica tvoga srca', 'Emperatriz' više puta je do sad isticala kako je ponosna na svoje hrvatske korjene odakle je njezin otac Kazimir

U Hrvatskoj je Gabriela Spanic, javlja Slobodna Dalmacija bila prije nekoliko mjeseci, odnosno u prvom tjednu jedanaestog mjeseca prošle godine. Kako se u to vrijeme u Mađarskoj natjecala u njihovom 'Plesu sa zvijezdama' skoknula je i do naše zemlje te je s tatom Kazimirom i sinom Gabrielom de Jesusom kojeg je dobila s venezuelskim milijunašem, građevinskim poduzetnikom Neilom Javierom Perezom bila u Zagrebu ali i Šibeniku gdje su posjetili rodbinu.

'Jako sam sretna što sam ispunila tati davnu želju da posjeti Hrvatsku, a sada ju je vidio i moj sin. Tata je bio jako uzbuđen zbog tog posjeta. Potekle su mu i suze radosnice! Susreli smo se s rođacima i bilo je to zaista jedno predivno iskustvo, koje nikad neću zaboraviti. Bilo je kratko, ali slatko! Jako volim Hrvatsku, zemlju svog tate, i nadam se da ću opet doći, možda već ovog ljeta', izjavila je glumica za Slobodnu Dalmaciju.

Njezin djed Antun podrijetlom je iz Zagreba, a baka Jelica s otoka Kaprija blizu Šibenika. Emigrirali su u Venezuelu 1947., nakon Drugog svjetskog rata, i dobili Gabrijelinog oca Kazimira. Mama Norma koja je preminula prije godinu i pol joj je bila Venezuelka.

Njezina je karijera počela početkom 1990-ih, a 1998. godine, glumeći ulogu pozitivke i negativke, blizanki Pauline Martinez i Paola Montaner de Bracho u 'Otimačici'.

  • +4
Gabriela Spanic Izvor: EPA / Autor: PETER FOLEY