nezaboravna junakinja

Sjećate li se zvijezde 'Dallasa' Sue Ellen Ewing? Pogledajte kako danas izgleda

30.11.2023 u 10:01

Bionic
Reading

'Dallas' je bila jedna od najpopularnijih televizijskih dramskih serija svih vremena. U središtu radnje bila je bogata i moćna obitelj Ewing, vlasnici naftne kompanije Ewing Oil i velikog ranča. Glumici Lindi Gray uloga u seriji 1981. donijela je nominaciju za Emmy te dvije nominacije za Zlatni globus

Serija 'Dallas' je obilježila osamdesete. Doživjela je 14 sezona te se prikazivala od 1978. do 1991. godine. Jedna od najpopularnijih glumica iz serije bila je Linda Gray u ulozi Sue Ellen (bivše supruge J. R.-a Ewinga), moćne žene Dallasa. Njezin uspjeh doveo ju je do moguće kandidature za guvernera, a bila je sklona alkoholizmu i svađama s J. R.-om.

'Bio je to ogroman projekt. Mislim da je 'Dallas' bio poput dnevnih sapunica koje su bile vrlo popularne i ispunio je onu istu potrebu ljudi koji vole imati priču koja se ponavlja, neizvjesnost i nešto čemu se mogu radovati. Budući da je serija trajala toliko godina, publika je tako iskreno upoznala likove i doista im je bilo stalo do njih jer svi su prošli kroz toliko toga', izjavila je Gray i dodala kako misli da su se obožavatelji voljeli 'povezati s pričama koje su bile veće od života' te da je serija bila vrlo utjecajna.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Ostvarila je brojne televizijske, gostujuće i epizodne uloge u serijama među kojima su 'Novi klinci s Beverly Hillsa', 'Melrose Place' i 'Models Inc'. Glumila je i u filmovima, među ostalim je zaigrala uz Sylvestera Stallonea u filmu 'Oscar' iz 1991. godine te filmu 'Skriveni mjesec', 'The Flight of the Swan', 'A Very Mary Christmas'. Okušala se i u kazalištu u Engleskoj, u izvornoj scenskoj produkciji predstave 'Vrijeme nježnosti', postavljene prema scenariju Oscarom nagrađenog igranog filma. Glumila je i u predstavi na West Endu, 'Diplomac',

Kao redateljica je debitirala u kazalištu s komadom 'Ubojstvo s nakanom', a režirala je još i predstave 'Vaginini monolozi', 'Božja službenica Agnes', 'Ljubavna pisma' i 'Bette Davis govori'.

Kad je riječ o njezinom privatnom životu, glumica je od 1962. do 1983. bila u braku s umjetničkim direktorom i fotografom Edom Thrasherom s kojim je dobila kćer Kehly Sloane i sina Jeffa Thrashera. On je preminuo od leukemije u studenom 2020 godine.

Gray se ovih dana pojavila na božićnom partyju Gift Of A Lifetime na Beverly Hillsu. Nosila je dugu crnu haljinu na volane i nabacila je crnu kožnu jaknu.

Linda Gray Izvor: Profimedia / Autor: Randy Shropshire / Getty images / Profimedia

Inače 83-godišnja glumica je vrlo aktivna na društvenim mrežama. Nerijetko s fanovima podijeli kakvu uspomenu na nekadašnja vremena.