prva sapunica

Sjećate li se kultne serije 'Dallas'? Okupili su se, a evo kako danas izgledaju

15.06.2023 u 13:52

Bionic
Reading

Uz 'Dinastiju', ova se serija smatra jednom od najuspješnijih i najdugovječnijih. Sapunica čija je radnja smještena u Teksasu, doživjela je 14 sezona te se prikazivala od 1978. do 1991. godine

Zvijezde serije 'Dallas' Patrick Duffy, Linda Gray, Charlene Tilton, Audrey Landers, Steve Kanaly, Joan Van Ark, Sheree Wilson i Cathy Podewell, kao i redatelj Michael Preece, okupili na dodjeli Oscara u Palm Springsu u Kaliforniji, a People ima ekskluzivne fotografije.

Govoreći o seriji, 82-godišnja Linda Gray je rekla: 'Mislim da je 'Dallas' bio je ogroman i ispunio je onu što ljudi vole da ima priču, neizvjesnost i nešto čemu se možemo radovati. Budući da se serija prikazivala toliko godina, publika je upoznala likove i doista im je bilo stalo do njih i svega kroz što su likovi prošli'. Dodala je kako misli da su se obožavatelji voljeli 'povezati s pričama koje su bile veće od života' te da je kultna serija bila vrlo utjecajna.

Patrick Duffy se složio s kolegicom, uspoređujući 'Dallas' sa serijama 'Succession' i 'Yellowstone'. 'Ponekad gledam i shvaćam što smo napravili. Ako razmišljate o obiteljskoj drami osim o 'Breaking Badu'. Način na koji je scenarij 'Dallasa' napisan je standardni predložak za pisanje serija koje se prikazuju u bilo kojem vremenskom razdoblju od nekoliko epizoda do više godina'.

Charlene Tilton je rekla da je to bila prva serija je dala likove s manama, ali koje je publika voljela. Podsjetimo, serija 'Dallas' je među ostalim osvojila četiri Emmyja. Radnja je pratila život naftaške obitelji Ewing te njihov procvat posla i njihove zapetljane živote. Nevjerojatnom brzinom, zbog svoje priče, stekla popularnost diljem svijeta.

Kad je serija proslavila svoju 40. godišnjicu 2018. godine, Victoria Principal (koja je glumila Pamelu Barnes od 1978. do 1987.) rekla je za People da smatra kako je prvih pet godina 'Dallasa' bilo 'jedna od najboljih televizija koje je ikad vidjela'. 'Kada sam se prijavila za ulogu u 'Dallasu' odmah sam se zaljubila u seriju i ulogu, katala je 73-godišnja Principal. Njezina uloga je prestala u 10. sezoni kada je njezin lik poginuo u prometnoj nesreći.

Nakon emitiranja 1. sezone 'oživljavanja' legendarne serije, Larry Hagman je umro u 81. godini (lik koga je tumačio - J.R. Ewing, bio je jedan od najvećih pop-ikona svog vremena). Velik dio glumačke postave - uključujući Hagmana, Principal, Duffyja, Gray, Kanaly i Tilton - ponovno su se okupili2004. za TV specijalu 'Dallas Reunion: The Return to Southfork'.

'Larry Hagman bio je moj najbolji prijatelj 35 godina. Donosio je radost svima koje je poznavao', rekla je 82-godišnja Gray u i dodala: 'Bio je kreativan, velikodušan, zabavan, pun ljubavi i talentiran i silno mi nedostaje. Bio je originalan i živio je život punim plućima. Svijet je bio svjetlije mjesto zahvaljujući Larryju.'