29. lipnja

Silente će na stadionu Šalata odsvirati najveći koncert karijere

25.10.2023 u 15:21

Bionic
Reading

Zagreb, ŠRC Šalata // subota, 29. lipnja 2024.

Silente najavljuje najveći samostalni koncert u karijeri. Na pozornicu na zagrebačkom stadionu Šalata dubrovački bend se penje u subotu, 29. lipnja 2024.

Sa željom da nagrade najvjernije fanove koji su mjesecima unaprijed kupili ulaznice za obljetničke koncerte, samo ove subote i nedjelje, 28. i 29. listopada, u Tvornici kulture će se moći kupiti super early bird ulaznice za Šalatu po cijeni od 17 eura.

Silente - Terca na tisinu Izvor: Društvene mreže

Silente je vjerojatno najmlađi bend koji je dosad rasprodao malu dvoranu Doma sportova 2016., da bi to isto učinili dvije godine kasnije. Dvostruki rasprodani koncerti u velikom pogonu Tvornice kulture, kojima ovog listopada obilježavaju desetljeće od objave albuma ‘Lovac na čudesa', savršen su uvod u veliki open-air spektakl u centru Zagreba.

‘Rođendanski koncerti albuma Lovca na čudesa u rasprodanim Tvornicama nisu ni počeli, ali već vam moramo predstaviti sljedeću stvar. Jer vremena je malo, a ljubavi i želje puno. Dugo nismo radili veliki solo koncert u Hrvatskoj i čini nam se da je sada vrijeme. Cijelih deset godina smo na sceni. To se čini mnogo, ali nije. To prođe dok trepneš, a još toliko stvari moramo napraviti. Koncert na Šalati sigurno je jedna od njih. Svirali smo sve, od lokalnih birtija do sportskih dvorana. Nekad je u birtijama bilo bolje, nekad je u dvoranama. Nema pravila, sreća se nađe na raznim mjestima, a mi ćemo je ovaj put potražiti na Šalati i zaokružiti ovu priču o desetljeću benda Silente na pravi način. Vole vas puno Ivana, Lara, Tibor, Sančo i Ivuša. – izjavio je bend povodom objave velikog zagrebačkog koncerta.

Izvor: Društvene mreže

Silente će na do sada najvećem koncertu u karijeri na Šalati provesti kroz izuzetno uspješan put benda koji im je donio mnogobrojne nagrade, priznanja publike i struke. Bit će to prilika čuti presjek cijele karijere, s osvrtom na sve albume i aktualne singlove.

Čudesno putovanje za Silente, bend oko kojeg niti dan danas hype ne jenjava, označio je album ‘Lovac na čudesa”. Debi im je zavrijedio Porina u kategoriji Novi izvođač godine, nagradu Hrvatskog radija za najboljeg novog izvođača emisije Music Pub te Nagradu Instituta hrvatske glazbe za najviši ulaz novog izvođača na Top Hr 40. Jednako uspješno nastavili su albumi ‘Neće rijeka zrakom teći', ‘Malo magle, malo mjesečine' kao i posljednji ‘IV' koji je među najboljim godišnjim izdanjima u zemlji, a svih sedam singlova ušlo je top 20 ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Nova pjesma ‘Sve što treba znat o ženi' nakon nepunih šest mjeseci od objave i više od 1,1 milijuna pregleda na YouTubeu i dalje drži svoje mjesto u top 20 nacionalne radijske ljestvice singlova po emitiranju.

Singlovi koji osvajaju radijske postaje i među najizvođenijima su u državi, kao i neprestani koncerti po cijeloj regiji, još jednom potvrđuju Silente kao trenutno jedan od naših najaktualnijih bendova.

Super early bird ulaznice po cijeni od 17 eura moći će se kupiti isključivo 28. i 29. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture na obljetničkim koncertima.

Regularna prodaja počinje u ponedjeljak, 30. listopada, u 10:00 sati na svim prodajnim mjestima Eventima i www.eventim.hr  po cijeni od 20 eura.