NA DRUGOJ STRANI ATLANTIKA

Rolling Stonesi su zbog covid ograničenja bili prisiljeni propustiti sahranu svog bubnjara Charlieja Wattsa

14.09.2021 u 11:58

Bionic
Reading

Sir Mick Jagger (78), Keith Richards (77) i Ronnie Wood (74) nisu bili u mogućnosti prošloga tjedna prisustvovati maloj privatnoj ceremoniji sahrane svog bubnjara Charlieja Wattsa u Devonu. Kako pišu britanski mediji, Rolling Stonesi su zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom morali ostati u Bostonu, gdje vježbaju za svoju svjetsku turneju koja počinje 26. rujna u St. Louisu, u Missouriju

Glazbenik je preminuo 24. kolovoza u 81. godini, a sahrana je prema željama njegove obitelji održana bez puno buke.

Početkom kolovoza je objavljeno kako Charlie neće sudjelovati na nadolazećoj turneji zbog nedavne hitne operacije, i kako će ga zamijeniti Steve Jordan.

'Nakon svih razočaranja zbog kašnjenja turneje uzrokovanih covidom, zaista ne želim da brojni obožavatelji Stonesa u SAD-u dožive još jedno odgađanje ili otkazivanje', naveo je Watts u izjavi i dodao kako je zamolio svog velikog prijatelja Stevea Jordana da uskoči umjesto njega.

  • +2
Charlie Watts Izvor: Profimedia / Autor: Retna/Avalon.red / Avalon / Profimedia

Članovi benda su se od svog dugogodišnjeg člana oprostili putem društvenih medija.

'Volim te moj kolega Blizanac, jako ćeš mi nedostajati, najbolji si', napisao je uz zajedničku fotografiju Ronnie Wood.

Frontmen Mick Jagger je podijelio dirljivu fotografiju nasmijanog Charlieja na Twitteru i na Instagramu, bez suvišnih riječi.

Gitarist Keith Richards objavio je fotografiju bubnjeva Rolling Stonesa s natpisom 'closed'.

Nekoliko dana nakon smrti članovi Rolling Stonesa su na društvenim mrežama podijelili i video sastavljen od snimaka i fotografija nastalih tijekom Wattsove duge bubnjarske karijere.

Charlie se tada novom bendu pridružio daleke 1963. godine, nakon upoznavanja s Mickom, Keithom i Brainom Jonesom tijekom svirki u rhythm and blues klubovima. Zajedno s Mickom i Keithom nastupao je na svakom studijskom albumu benda ismatralo ga se za jednog od najvećih bubnjara svih vremena.

Smrt Charlieja Wattsa potvrdo je njegov londonski publicist Bernard Doherty.

'S ogromnom tugom objavljujemo smrt našeg voljenog Charlieja Wattsa. Preminuo je mirno u londonskoj bolnici okružen svojom obitelji', naveo je u izjavi Doherty.