završna turneja

Posljednji nastup u Engleskoj: Elton John oduševio nastupom na Glastonburyju

26.06.2023 u 13:56

Elton John

Izvor: Profimedia / Autor: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

Bionic
Reading

Elton John očarao je vjerne obožavatelje i veliku publiku Glastonburyja u nedjelju navečer u vjerojatno svom posljednjem nastupu u Britaniji, ali je razočarao one koji su se nadali da će na svoj nastup pozvati "veće" zvijezde

Raskošan nastup britanskog pjevača uslijedio je nakon dva dana okupana suncem na poznatom glazbenom festivalu u jugozapadnoj Engleskoj, gdje su deseci tisuća obožavatelja slušali Guns 'N' Roses, Arctic Monkeys, Foo Fighters, Lizzo, Lewisa Capaldija i druge.

'Nikada nisam mislio da ću nastupati na Glastonburyju. I evo me', rekao je Elton John, u svjetlucavom zlatnom sakou i s ružičastim naočalama, na početku svog prvog pojavljivanja na imanju Worthy Farm te dodao: 'Ovo mi je vrlo posebna i emotivna noć jer je to možda moj posljednji nastup u Engleskoj i Velikoj Britaniji.'

Pozdravio je četiri gosta u različitim fazama svog nastupa: pjevače Jacoba Luska, Stephena Sancheza i Rinu Sawayamu te Brandona Flowersa iz rock grupe The Killers s kojim je John izveo 'Tiny Dancer' pred oduševljenom publikom.

Elton John - Rocket Man (Glastonbury 2023) Izvor: Društvene mreže / Autor: BBC Music

Neki obožavatelji očekivali su veće zvijezde nakon prošlogodišnjeg Glastonburyja na kojem su se Paulu McCartneyju na pozornici Pyramid pridružili gosti iznenađenja Bruce Springsteen i Dave Grohl.

'Kao obožavateljica Eltona, mislila sam da je sjajan, ali možda su među gostima mogle biti veće zvijezde', rekla je 35-godišnja Bex Whiting odjevena u svjetlucavu jaknu duginih boja u čast prepoznatljivom izgledu Eltona Johna.

'Mrzim to reći, budući da je podržao neke prave, lokalne ljude poput Rine Sawayame, ali mislim da se u gomili puno govorilo da će to biti Britney ili Eminem ili druga velika imena', rekla je.

76-godišnji pjevač John približava se kraju svoje završne turneje, a publici je zahvalio i poručio: 'Želim vam zahvaliti za 52 godine nevjerojatne ljubavi i odanosti koju ste mi pokazali. Bilo je to nevjerojatno putovanje i proveo sam se najbolje, najbolje.'

u Galeriji Meštrović

Završna večer Melodija Jadrana: Pjevački debitirala Nataša Janjić Medančić, Zorica Kondža zaplakala

Pogledaj galeriju