ništa je ne može zaustaviti

Pokisnula do gole kože: Ana Rucner održala koncert po kiši u srednjevjekovnoj utvrdi

24.06.2023 u 13:50

Bionic
Reading

Poznata violončelistica nastupila je u Jelengradu, a ni pljusak i oluja u petak, nisu je omeli da zabavi publiku

'Ovo je bio prvi koncert ovakvog tipa na ovoj čudesnoj lokaciji. Njime su Udruga 'Ivanje', Gornja Jelenska, organizatori koncerta, htjeli probiti led te započeti sezonu koncerata općenito na Jelengradu. Pristup do same utvrde prilično je izazovan, baš kao i vrijeme koje je vrlo promjenjivo. Tako je bilo i sinoć. Kiša je počela padati uoči samog koncerta ali publika nije odustajala i strpljivo je čekala da se vrijeme umiri, što se na kraju i dogodilo', ispričala nam je Ana Rucner i nastavila:

'Vidjevši buseve ljudi planinarskih timova koji su potegli iz Zagreba da bi došli na moj koncert bila je inspiracija da se on održi bez obzira na, u jednom trenu nemoguce uvjete, a publika je bila toliko ustrajna i strpljiva pod svojim kabanicama i kišobranima da mi je bilo nezamislivo postupiti drugačije te sam izišla na kišu i održala najavljeni koncert. Naša zajednička energija bila je neopisiva, fenomenalna. Ustvari, upravo je ludo vrijeme napravilo to da će nam jučerašnji dan svima ostati u dugom sjećanju.

Hvala udruzi 'Ivanje', Gornja Jelenska, na inicijativi kao i Turističkoj zajednici grada Popovače te svima koji su pomogli da se ovaj, vrlo specifičan koncert realizira a posebno zahvaljujem predivnoj publici bez koje ništa ne bi bilo moguće. Ova čudesna lokacija izvrsna je za ovakve događaje i vjerujem da je ovo tek početak te da ce ih biti još jako jako puno u budućnosti', rekla nam je glazbenica.

Inače, Stari grad Jelengrad jedan je od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih starih gradova sjeverozapadne Hrvatske. Izgrađen na prijelazu 14. i 15. stoljeća, Jelengrad je bio jedno od središta moslavačkog posjeda obitelji Čupora Moslavačkih te poslije obitelji Erdödy.