tko želi biti milijunaš?

'Pljačka stoljeća' presudila natjecatelju, biste li vi znali odgovor?

21.12.2023 u 21:34

Bionic
Reading

U ovotjednom izdanju kviza 'Tko želi biti milijunaš' upoznali smo troje natjecatelja, a nakon dugo vremena otvoreno je i 13. pitanje za 34.000 eura. Za Ivicu Cilara nije bilo sretno jer je pogrešnim odgovorom „pao” na osvojenih 5.000 eura. Njegov prethodnik Tomi Kunović 'zapeo' je na sportskom pitanju i osvojio 150 eura, a posljednja natjecateljica Sandra Filipčić iduću emisiju otvara s osvojenih 2.500 eura

Večerašnja epizoda kultnog HRT-ovog kviza danas nam je predstavila čak tri natjecatelja. Natjecatelj iz prošlotjedne epizode 'pao' je na desetom pitanju, trinaest nije bio sretan broj za natjecatelja Ivicu, a u sljedećoj emisiji svoju borbu nastavlja Sandra iz Zagreba!

Nogometno pitanje zaustavilo je igru nastavljača iz prethodne emisije, Tomija Kunovića iz Jastrebarskog. S osvojenih 1.000 eura, i dva džokera na raspolaganju, zapeo je na 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag. Nije bio siguran koji je nogometaš u sezoni neposredno nakon osvajanja SP-a igrao za drugoligaša, a džokerom 'pola-pola' ostala su mu dva odgovora na koja je sumnjao: Buffon i Davida Villa.

Iako je na raspolaganju imao i džoker 'zovi', nije imao osobu za područje sporta te je odlučio riskirati. Pogrešnim odgovorom napustio je igru s osvojenih 150 eura.

Drugi natjecatelj danas Ivica Cilar dolazi iz Čakovca, ima 43 godine, a po zanimanju je informatičar. U pratnju je doveo prijatelja koji je morao pohvaliti njegov humanitarni čin – kod kuće Ivica ima čak 13 mačaka koje udomljava kad ih pronađe na ulici

Iako sebe smatra introvertom, u večerašnjoj emisiji Ivica je igrao sjajno, hrabro i odvažno te je osvojio simpatije publike u studiju. Bez džokera igrao je sve do 9. pitanja iz područja sporta koje je nešto usporilo ritam njegove odlične igre. Naposljetku je na tom pitanju iskoristio čak dva džokera.

U kvizu je nakon dugo vremena otvorili pitanje za 34.000 eura, a glasilo je: 'Pljačka stoljeća', u kojoj su 1983. iz skladišta zaštitarske tvrtke ukradene tri tone zlata, dogodila se u blizini zračne luke..., dok su ponuđeni odgovori bili John F. Kennedy, Narita, Charles de Gaulle, Heathrow.

Ipak, za Ivicu 13. pitanje nije bilo sretno. Odlučio je iskoristiti 'džoker pitaj publiku', čiji su odgovori u postotcima bili jako blizu. Iako je mogao odustati i otići s osvojenih 18.000 eura, Ivica je opet pokazao odvažnost i odlučio vjerovati publici te riskirati. Nažalost, točan odgovor je bio Heathway za koji je publika dala samo 16% glasova te je simpatični Čakovčanin napustio igru s osvojenih 5.000 eura.

Treća, i ujedno posljednja natjecateljica danas bila je Sandra Filipčić iz Zagreba. Pomoć džokera zovi zatražila je na pitanju o morskoj struji koja ne okružuje Sargaško more. Uz pomoć prijatelja osvojila je 2.500 eura i s dva džokera na raspolaganju igru nastavlja u idućoj emisiji.