uoči oscara

'Plavuša', film o Marilyn Monroe, dobitnik Zlatne maline za najgori uradak u protekloj godini

11.03.2023 u 15:10

Bionic
Reading

Ostatak 'dobitnika' uključuje Toma Hanksa, Jareda Letoa i same organizatore, s obzirom na to su nominirali dvanaestogodišnju glumicu za ovu 'nagradu'

Film "Plavuša", pomaknuta biografska priča o Marilyn Monroe, osvojio je dvije Zlatne maline od čak osam nominacija, a prvi puta u povijesti organizatori su jednu od nagrada dodijelili sami sebi.

Razlog za to leži u činjenici što su organizatori u kategoriji najgore glumice nominirali dvanaestogodišnju Ryan Kieru Armstrong, koju su zatim na zub uzeli širom interneta. Ovo je njihov način da se ispričaju mladoj glumici.

Tom Hanks dobio je "nagradu" u čak dvije kategorije - najgoreg sporednog glumca i najgoru kombinaciju na ekranu za film "Elvis", koji je na ovogodišnjim Oscarima nominiran osam puta.

"Nagradu" za najgoreg glumca "osvojio" je Jared Leto za ulogu u filmu "Morbius", koji se može "pohvaliti" i najgorom sporednom glumicom - nagrada je otišla u ruke Adrije Arjone.

Što se pozitivnih stvari tiče, Colin Farrell se iskupio u očima žirija te odnio nagradu za iskupljenje, koja se dodjeljuje prethodnim dobitnicima Zlatne Maline.

  • +8
Ana de Armas Izvor: Profimedia / Autor: CYRIL ECQUENARD / KCS PRESSE / ZABULON LAURENT/ABACA / ABACA PRESS / CYRIL PECQUENARD / KCS PRESSE / PROFIMEDIA