NAJLUĐA NOĆ

Ne znate gdje bi večeras? Donosimo vam pregled koncerata na gradskim trgovima

31.12.2023 u 08:46

Bionic
Reading

Do najveselije večeri u godini ostalo je još svega nekoliko sati. Novogodišnji dočeci već su manje-više dogovoreni pa je poznato na kojim mjestima će domaći i glazbenici iz regije zabavljati publiku na Silvestrovo

Šibenik je prošle ugodno definitivno iznenadio ambicioznošću za doček jer je svojim građanima i gostima organizirao koncert Roisin Murphy uz podršku Ide Prester, dok je grad od kojeg se najviše očekuje, Zagreb, mnoge 'naljutio' objavom u zadnji tren.

Ove godine je ranije obznanjeno da će u novogodišnjoj noći Zagrepčane uveseljavati Let 3 te će nastupiti uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

Zlatan Stipišić Gibonni lani je pjevao u Budvi, a ove godine nastupit će na dočeku u Rijeci. Na Korzu će mu se pridružiti DJ-evi i za sada neobjavljen niz pratećih bendova. Inače, splitski glazbenik već je jednom (2017. godine) bio glavni izvođač na dočeku Nove godine na Korzu.

pjevalo se i plesalo

Severina je raspametila Splićane, Nina zapalila Pulu, a obitelj Huljić podijelila se između Dubrovnika i Zadra: Ovako se dočekala 2023. na gradskim trgovima

Pogledaj galeriju

Maja Šuput na društvenim mrežama se pohvalila da će ove godine na dočeku i reprizi prvog dana 2024. pjevati u hotelskom naselju Petram Resort & Residences u Savudriji u Istri. Prema njezinoj najavi, bit će to dvije 'najluđe, najzabavnije i najeksluzivnije' večeri povodom dočeka 2024., a kraljica svadbi goste će rasplesati u restoranu Rooftop. Program započinje u 20.30, a cijena uključuje piće dobrodošlice, šampanjac u ponoć te večeru s četiri slijeda.

Diljem Hrvatske u ponudi je za svakog ponešto, pa tako Zdravko Čolić na Silvestrovo nastupa na Stradunu u Dubrovniku. Dubrovnikpress javlja da će to gradske vlasti navodno stajati vrtoglavih 130.000 eura, što Čolićev koncert stavlja na sam vrh kad je riječ o iznosu koji će taj grad platiti jednom pjevaču za nastup u novogodišnjoj noći i ujedno je najveći iznos koji je dosad isplaćen za takav koncert kod nas.

Matija Cvek će u novu kalendarsku godinu uvesti Vukovarce, Petar Grašo nastupit će u Poreču, Indira Levak će zabavljati publiku u Puli, u kojoj će također na Trgu Portarata zabava biti zajamčena uz hip hop senzaciju Vojka V, kojem će se pridružiti brojni DJ-evi.

Severina će ove godine za doček pjevati u Crnoj Gori, točnije u Kotoru. Novu godinu Zadranima će prvi čestitati Joško Čagalj Jole na Trgu Petra Zoranića, a Ivica Sikirić Ićo na Narodnom trgu.

Najluđa noć u godini u Rovinju bit će u znaku Dubioze kolektiva, što će biti jedan od najvećih koncerata koje je Rovinj imao. Zvijezda splitskog dočeka na Rivi bit će Doris Dragović, a atmosferu će prije nje zagrijati Grše, dok će za partijanje do jutarnjih sati biti zaduženi Kuzma&Shaka Zulu.

Željko Joksimović pjevat će u Mostaru, a u Tuzli će zasvirati i zapjevati Bajaga i Instruktori. Bit će to prvi nastup Bajage u Tuzli nakon pet godina, a bend će uvesti publiku u 2024. na Trgu slobode. U Sarajevu će nastupiti Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Bombaj štampa i Letu štuke. Šibenik je i ove godine u utrci za najbolji doček. Ovog puta će se ondje slaviti tri dana i to uz Parov Stelar 30. prosinca te Stereo MC’s na sam doček. Goran Bregović (Alen, Tifa – Bijelo dugme) & Orkestar za svadbe i sahrane nastupit će u Herceg Novom, a Lepa Brena u Baru.

Na centralnom gradskom trgu Makarane i sve one koji su odlučili 2024. dočekati u ovom jadranskom biseru zabavljat će uvijek izvrsni Neno Belan i njegovi Fiumensi koji će svojom dugačkom listom novih i starih hitova za sve generacije pružiti savršenu podlogu za posljednji ples u godini.