NAKON 50 GODINA

Paul McCartney iskreno progovorio o raspadu Beatlesa i javno prozvao glavnog krivca za njihov kraj

12.10.2021 u 15:21

Bionic
Reading

U velikom intervjuu za BBC Radio 4, Paul McCartney izjavio je kako je želio nastaviti nastupati s Beatlesima nakon raspada benda 1970. godine koji je potaknuo John Lennon

Nagađanja o tome što ili tko je uzrokovao raspad najpoznatijeg svjetske pop grupe kretala su se od umjetničkih nesuglasica među članovima benda, pravnih sporova pa sve do Lennonovog braka s umjetnicom Yoko Ono.

O navedenomu danas 79- godišnji McCartney iskreno je progovorio u nadolazećoj epizodi 'This Cultural Life' BBC-jevog Radija 4 nazvavši raspad Beatlesa najtežim razdobljem u svom životu.

'Nikada nisam poticao razdor Beatlesa. To je činio naš Johnny. Beatlesi su bili moj bend, moj posao i moj život i naravno da sam htio da se cijela ta priča nastavi', izjavio je Paul.

Paul McCartney Izvor: Profimedia / Autor: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Kada su ga upitali o njegovoj odluci o građenju solo karijere nakon raspada Beatlesa, McCartney je ponudio svoje objašnjenje o tome što se zapravo dogodilo.

'John je samo jednoga dana ušetao i rekao da napušta Beatlese rekavši kako je to prilično uzbudljivo i nalik razvodu braka. Nakon njegovoga poteza bili smo prisiljeni pokupiti razbijene komadiće koje je ostavio iza sebe', izjavio je McCartney dodavši kako bi Beatlesi definitivno i dalje postojali da Lennon svojim naprasnim odlaskom nije zapečatio sudbinu benda.

McCartney tvrdi kako je, nakon Lennonove odluke, njihov novi menadžer Allen Klein savjetovao da vijest o raspadu benda drže za sebe dok je pokušavao sanirati štetu Lenonnovim odlaskom.

'Nekoliko mjeseci u javnosti smo se morali pretvarati da Beatlesi i dalje postoje. To razdoblje bilo je dosta čudono jer smo znali da je došao kraj Beatlesima, ali nismo mogli samo tako otići', prisjetio se McCartney.