'IGRE GLADI'

Ova je uloga proslavila lijepu oskarovku, no iznenadit će vas tko je još bio u užem izboru

07.01.2022 u 20:43

Bionic
Reading

Filmski serijal 'Igre gladi' s talentiranom Jennifer Lawrence prema knjigama Suzanne Collins vremenom je postao globalni fenomen s vojskom obožavatelja

U subotu i nedjelju 8. i 9. siječnja u večernjem terminu u 21.55 na FOX Movies u sklopu MAXtv-a, bit će prikazan treći nastavak iz popularne franšize: 'Igre gladi: Šojka rugalica', 1. i 2. dio.

Radi se o trećem filmskom nastavku o hrabroj Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), čija je radnja smještena u distopijsko društvo nastalo na ruševinama SAD-a.

S obzirom na uspješno osvajanje blagajni prethodnih nastavaka diljem svijeta, ne čudi da je upravo 'Šojka rugalica' kao posljednja knjiga iz fantastičnog serijala 'Igre gladi' podijeljena u dva filmska nastavka.

  • +13
Jennifer Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zato ovog vikenda uzmite kokice i zavalite se u naslonjač jer vas na Fox Movies čeka zabavan filmski vikend uz Jennifer Lawrence, Liama Hemswortha, Josha Hutchersona i ostalu sjajnu glumačku ekipu. Ako ste ljubitelj knjiga i filmova, sigurno jako dobro znate radnju, no znate li i detalje sa snimanja?

Evo 10 najzabavnijih detalja:

1. Na snimanju filma producenti su postavili staklenku za psovke u koju je najviše novca ubacila Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen).

2. Za glavnu ulogu Katniss među ostalima su razmatrane i glumice Emma Roberts, Chloë Grace Moretz, Hailee Steinfeld, Saoirse Ronan, Brie Larson i Shailene Woodley.

3. U scenama u kojima Haymitch (Woody Harrelson) jede, na tanjuru su desert ili povrće jer je glumac izvan filmskog platna vegan.

4. Liam Hemsworth (Gale Hawthorne) i Jennifer Lawrence u prvim su nastavcima bojali kosu u smeđu jer su prirodno plavokosi, dok je kod Josha Hutchersona (Peeta Melark) situacija bila obrnuta. Lawrence je u trećem nastavku nosila 30.000 dolara vrijednu periku.

5. Elizabeth Banks (Effie Trinket) svaki je dan provodila barem 45 minuta na manikuri.

6. Jennifer Lawrence, kako tvrdi njezin filmski kolega Liam, namjerno je jela hranu s češnjakom ili tunu prije zajedničkih scena ljubljenja.

7. U sceni 'The Hanging Tree', Jennifer je sama otpjevala pjesmu, koja je postala broj jedan na iTunes Sales Chartu. Lawrence je priznala da ne voli pjevati, a snimanje scene 'The Hanging Tree' definitivno joj nije bilo omiljeno.

8. U pauzi od snimanja, Natalie Dormer (Cressida) morala je nositi kapu da bi prikrila svoju djelomično obrijanu glavu te kako ne bi otkrila previše o liku.

9. 'Šojka rugalica: drugi dio' jedini je film u franšizi koji nije dobio nominaciju za Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.

10. Crveno odijelo koje Katniss Everdeen nosi na posteru posljednjeg filma nikada se ne pojavljuje u filmu.